Joan voor zijn geliefde clubgebouw.
Joan voor zijn geliefde clubgebouw.

‘Ik vind hier het Boskantse gevoel’

Human Interest

Boskant - Rooienaren krijgen een warm hart van haar verenigingen. Dat blijkt uit de vele vrijwilligers die wekelijks hun steentje bijdragen. Het sociale aspect binnen de clubs is enorm van belang. Dat zullen ze allemaal beamen. Of het nu gaat om een koor, de biljartclub of de wijkvereniging; het clubgevoel wordt aangewakkerd door alle voordelen die er bij komen kijken. Deze week landt DeMooiRooiKrant in Boskant bij Joan van Hastenberg. Hij voelt zich erg thuis bij jeu de boules club Boskants Bouleke, de club die hij mee hielp oprichten op 23 april 2008.

Waarom speel je dit spel zo graag?
“Het is en blijft een uitdaging om dit zo goed mogelijk te doen. Om de bal zo dicht mogelijk bij dat kleine balletje te gooien. Wie lukt dat het beste? Het is eigenlijk wel verslavend, want hoe meer dat je het doet, hoe beter je wordt. En dat zorgt er weer voor dat je het nóg vaker wil gaan doen. Het wegschieten van een andere bal is ook leuk, haha. Ja, ik ben best fanatiek, maar niet te. Ik blijf wel sportief.”

Speel je jeu de boules vanaf de start van deze club?
“Nee, eerder al. Ik speelde (en speel nog steeds) bij Cloeck en Moedigh. Toch is het heel fijn dat we in Boskant ook een vereniging hebben. Begrijp me niet verkeerd… bij Cloeck en Moedigh is het ook leuk, maar hier is het een stukje gezelliger. Dat zal komen omdat ik hier vandaan kom. Het is gewoon fijn om al die mensen te ontmoeten. Boskanters die ik al heel mijn leven ken, maar ook de andere leden natuurlijk. Ik vind hier het Boskantse gevoel, zal ik maar zeggen. We hebben altijd wat te kletsen. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen komen voorbij. Soms heeft iemand hulp nodig en dan proberen we elkaar te helpen. Door het boulen leren mensen elkaar beter kennen. Dat is mooi om te zien.”

Ben je ook nog op andere manieren actief in Boskant?
“Ik ben al heel lang fanatiek lid van de carnavalsvereniging, de Lèpkes. Daar heb ik me op allerlei manieren voor ingezet. Ook speel ik biljart in De Vriendschap. We hebben in Boskant best een sterk verenigingsleven. Dat is belangrijk voor dit dorp. Ik geniet er van als ik hier bij de jeu de boulesclub ben en zie wat er allemaal om me heen gebeurt. Voetballen, tennissen, boulen, een hoop mensen tegelijk aan het sporten. Dat is prachtig.”

Het Boskants Bouleke geeft nu zo’n 35 leden en heet iedereen die lid wil worden van harte welkom. Wil je lid worden? Neem dan contact op met de club of ga eens een kijkje nemen! 0413-473703 

Joan aan het gooien op de buitenbaan.