Riet en Gerard van de Broek, uit Nijmegen
Riet en Gerard van de Broek, uit Nijmegen Foto: Jos van Nunen

“Niet gaan kamperen als je op elkaar uitgekeken bent”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Weet u het nog, onze campingtour? Alle Rooise campings hadden we gehad, daarna alle B&B en toen lag alles stil vanwege corona. Hoewel code rood weer dreigt, maken we van de gelegenheid gebruik om het draaiboek van weleer uit de kast te halen. De leuke, niet zelden zelfs enthousiaste reacties van toen smaakten naar meer. Van de geïnterviewde campinggasten die nog voor vertrek naar huis een krantje konden scoren, maar ook voor het redactieteam na de soms serieuze, zware onderwerpen door het jaar heen. Onze bestemming deze keer: camping De Geelders.

Door: Jan Egmond

Omdat we de afgelopen jaren alle Rooise campings wel minstens een keer bezocht en bevraagd hebben, komen we met onze campingtour altijd op bekend terrein. Deze keer kozen we voor minicamping De Geelders, achter Olland. Huh, zagen we dat goed? Een groot plakkaat met “Te Koop” naast de ingang doet vermoeden dat dit wel eens de laatste campingtour van De Geelders zou kunnen zijn. We lopen het terrein op, hoezo minicamping? Het lijkt een stuk uitgebreider dan vorige keer. Tijd voor een praatje. 

Iedereen kijkt ons vriendelijk – en ook nieuwsgierig – aan, maar wij zijn inmiddels minstens zo nieuwsgiering. We hebben gauw ‘beet’ bij een gepensioneerd stel, dat zich voorstelt als Riet en Gerard van de Broek, uit Nijmegen, dat graag bereid is tot een praatje. “Wij komen hier al acht jaar” begint Gerard, om maar aan te geven dat het hun daar goed bevalt. Maar volgend jaar, als de boel misschien is verkocht? “Dat is een grap, lees het nog maar eens goed” schatert Gerard.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Afbeelding