Afbeelding

Campingtour Rooi; de Geelders

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Een goede gewoonte moet je koesteren en dat is wat DeMooiRooiKrant doet met haar jaarlijkse rondje langs de Rooise campings. De afgelopen drie jaar hebben we daar leuke, niet zelden zelfs enthousiaste, reacties op gehad. En voor het redactieteam is het rondje een verademing na de vaak serieuze, zware onderwerpen waarbij sommigen vallen over een woord, halve artikelen willen herschrijven of een Aviertje met sponsors erbij vermeld wil hebben.
Ons doel deze keer: camping De Geelders

Ons laatste campingbezoek dit seizoen, althans voor de krant, richt zich op camping De Geelders in Olland. Het weer is wat minder, er zijn al veel kampeerders vertrokken, maar we komen niet voor niets. Meteen bij binnenkomst zien we links op het terras een man in werkpak, die een sjekkie zit te draaien. Personeel? Nee, een gast. Die graag een handje meehelpt in het boerenbedrijf. Zoals wel meer gasten van De Geelders. Sommigen gaan zelfs speciaal met dat doel naar de Geelders. Of hij geïnterviewd mag worden? Hij wijst naar de grote voortent bij de dichtstbijzijnde caravan. “Mijn vrouw weet meestal wel wat te vertellen.” En grinnikt. Later begrijpen we waarom.
Een “oeioeioei” komt ons tegemoet uit de tent, die op gehoorafstand van het terras staat. De opmaat voor een praatje, waarvan we ons na afloop afvragen wie wie nu eigenlijk heeft geïnterviewd.

De vrouw van de sjekkiesman stelt zich voor als Lenie Stam. Samen met haar man Peter komt ze al veertien jaar bij De Geelders. Het echtpaar woont in Strijen, bij Hoeksewaard. “Als je het woord Moerdijk hoort, daar zitten wij aan de overkant. Als daar een brandje is, hebben wij de rook. Als onze kinderen hier in de buurt zouden wonen, waren we al lang verhuisd. Maar er zijn steeds meer opa’s en oma’s die thuis op de kleinkinderen moeten passen, met die dure kinderopvang, daar hebben de campings ook last van”. Marleen Dijkgraaf van de camping is inmiddels aangeschoven en knikt bevestigend.

Hoe ze bij De Geelders verzeild zijn geraakt? “Toen we in de kampeergids iets zochten, wilden we per sé naar Brabant. Peter kwam in de vut en ik vroeg me af ‘hoe hou ik mijn man in hemelsnaam bezig?’ haha. We kwamen toen hier terecht, campingeigenaar Pieter Verhoeven had veel handenarbeid. Want op de camping zit iedereen met een boek, of ze gaan fietsen. Dit jaar hebben we trouwens aan de fietsvierdaagse meegedaan, dat was heel leuk. Wat nog meer? Terwijl mijn man hier bezig is, ga ik in Rooi de winkels leegroven haha”.

Hoewel Lenie van de ene grap naar de andere oneliner babbelt, over haar leeftijd is ze bloedserieus: 68. De foto is dus niet geshopt!
In de 14 jaar dat het stel bij de Geelders kampeert, hebben ze natuurlijk behalve Rooi zelf ook al veel mensen leren kennen, Rooienaren en campinggasten. Het redactieteam vist wat anekdotes op uit de afgelopen jaren, omdat campinggasten vaak verrassend openhartig zijn over hun privéleven. Lenie herkent het helemaal, en weet er ook nog een paar. “Weet je wat ik nou zo mooi vind?” besluit ze, “Je komt hier aan, kent geen man, maar binnen een week weet je de rugzakjes.”
.