Bertha en Gerard Rovers Thomassen
Bertha en Gerard Rovers Thomassen Foto: Hans van den Wijngaard

Gerard en Bertha Rovers 65 jaar getrouwd

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Vandaag is het 65 jaar geleden dat Gerard Rovers uit Boskant en Bertha Thomassen uit Liempde elkaar het ‘ja- woord’ gaven. Zij vieren dit in bescheiden kring met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ook burgemeester Kees van Rooij komt op het Ameroyenhof voorbij om het briljanten echtpaar de hand te schudden.

Gerard en Bertha leerden elkaar bijna zeventig jaar geleden kennen tijdens het dansen bij de Trico in Best. “Dat was een weverij in Best en op zaterdag- en zondagavond speelde in de kantine altijd een orkestje, daarin speelden ook een paar jongens uit Boskant. Op die manier kwam Gerard met zijn vriend Bert ook bij de Trico. Bert moest oom zeggen tegen mijn baas en het duurde dan ook niet lang of we werden min of meer aan elkaar gekoppeld. “Gradje is wel un skon menneke vur jou Bertha, werd er al gauw gezegd. Nou dat had ik zelf ook wel gezien”, lacht Bertha.

Zowel Bertha als Gerard kwamen beiden uit een groot gezin en dat betekende niet langer naar school dan noodzakelijk. Er moest brood op de plank komen. “We waren nog te jong om in een fabriek te mogen werken. Pas met je zestien mocht je naar de fabriek”, vertelt Gerard.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Bertha en Gerard op hun huwelijksdag