Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fb3a79
Human Interest

De magie van muziek: Paul van Dijk

  Human Interest

Sint-Oedenrode - In deze gloednieuwe rubriek interviewen we Rooise muzikanten. Dit kunnen muzikanten zijn die al een carrière achter de rug hebben, nu doorbreken of onlangs zijn begonnen met het bespelen van een instrument. We vragen waar hun passie vandaan komt, wat muziek voor hen betekent en wat hun eerste herinneringen zijn aan muziek. Deze week klimt Paul van Dijk op de toonladder. Een gedreven pianist uit een muzikale familie.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in muziek en het maken daarvan?
"Mijn vader was beroepsmuzikant en wilde heel graag dat ik pianoles kreeg. Ik was zeven jaar toen ik begon met een privéleraar die mij thuis één uur in de week klassiek pianoles gaf. Op een gegeven moment vond ik dat wel saai worden. De lessen waren toen heel anders dan tegenwoordig (veel toonladders, theorie etc.) Gelukkig ben ik op mijn 14de – ik had toen nog les – met wat vrienden voor het eerst een bandje begonnen. Deze heette Guy Fawkes. Met hen repeteerde ik elke week. Ik weet nog goed dat het allereerste nummer dat we speelden 'Have You Ever Seen The Rain' van Creedence Clearwater Revival was. Vanaf dat moment heb ik er altijd lol in gehouden om muziek te maken."

Wat zijn je eerste muzikale herinneringen?
"Voordat ik les kreeg oefende mijn vader met het orkest Koos van Beurden vaak akoestisch bij ons thuis. Van Beurden speelde trompet. Mijn eerste herinnering is dat ik in bed lag en ik ze een nummer van Herb Albert hoorde spelen. Helaas kan ik me niet meer herinneren welk nummer het was."

Lees woensdag verder in de MooiRooiKrant.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!