Healthy Days.
Healthy Days. Foto: N! Nicole Jansen

Tijd voor een gezonde voorjaarsschoonmaak!

Gezondheid

Vraagt jouw lijf ook wat extra aandacht in het voorjaar? Ik herken het aan uitspraken als: ‘ik voel me niet helemaal fit’ of ‘ik ben de laatste tijd moe en heb vaker hoofdpijn’. Het helpt dan jezelf te verwennen met een ‘voorjaarsschoonmaak’ ofwel een ‘detox’. En dat hoeft écht niet spartaans! Je bent er al behoorlijk goed in door de samenwerking tussen je lever, nieren, lymfevaten, darmen, huid en longen. Maar soms staat dit topteam onder druk en zijn afvalstoffen opgehoopt tot een blokkade. Vanuit HEALTHY DAYS kijk ik dan hoe het natuurlijk evenwicht is te herstellen. Zie het als een ‘zwengel’ waardoor de ontgifting weer optimaal loopt. Ik vind het fantastisch te zien hoe sterk ons lichaam is en met ondersteuning zelf de balans weer vindt!

Geef je lijf een duwtje
We maken het onszelf ook niet altijd makkelijk. Door het eten van bewerkte voeding met allerhande toevoegingen, een zittende levensstijl en een veelvoud van onnatuurlijke stoffen om ons heen die je lijf echt niet snapt. Tel daarbij nog op dat je zelf ook afvalstoffen vrijmaakt bij het verbranden van energie. En je begrijpt … jezelf een beetje hulp bieden bij het ontgiften is sowieso een goed idee! Als bonus krijg je een stralende huid, glanzend haar en sterkere nagels. Maar de belangrijkste voordelen gaan verder. Je verhoogt je levenslust en vitaliteit en versterkt zo ook je zelfvertrouwen en innerlijke balans. En mentaal merk je verschil doordat je je helderder voelt en je beter kunt concentreren.

Lees hier wat detox tips!
Er zijn heel wat natuurlijke manieren om je lichaam een handje te helpen bij het kwijtraken van ballast. Door vezelrijk te eten bijvoorbeeld of citroenwater te drinken in de ochtend en regelmatig te zweten door sporten of een sauna-gang. Een lekkere manier om beter te ontgiften is het gebruik van verse kruiden. Zo ondersteunt het groene pigment (chlorofyl) je lever bij het verwijderen van zware metalen. De kracht van verse kruiden is echt indrukwekkend. Ook verse koriander, peterselie, paardenbloem en mariadistel zijn ontgifters. Voeg ze dus toe aan je voeding.

Gebruik jij ook deze tips voor een lekker opgeruimd voorjaar?

Wil jij stappen zetten naar meer vitaliteit? Kijk dan eens op www.healthydays365.nl en vul het contactformulier in bij vragen. Bellen of appen mag ook via m. +316 2293 4978.