Rens Langeslag voor het door hem gebouwde huis.
Rens Langeslag voor het door hem gebouwde huis. Foto: Jos van Nunen 2023

Intens genieten van grote én kleine bouwklussen

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Huizen. Het is één van de meest besproken onderwerpen op een verjaardag, bij de koffieautomaat of thuis op de bank. Wie bouwt waar, wie heeft wat gekocht. Het houdt de mensen bezig. Hoe vaak zou het grote huis aan de Leunestraat al over de tong zijn gegaan? Ik kreeg de opdracht om de maker ervan te interviewen en natuurlijk wist ik meteen waar ik moest zijn. Toch had ik niet verwacht dat Rens Langeslag (zo heet de ervaren bouwvakker) er voorlopig nog woont in een bijgebouw. Samen met stagiaire Daan liep ik er een paar dagen voor Kerst binnen voor een inspirerend uur.

Door: Jeroen van de Sande

Een ferme handdruk. Rens is overduidelijk een aanpakker, een echte bouwvakker. Wanneer ik hem hoor praten wordt dat nog extra bevestigd. Hij is overtuigend, zelfverzekerd en laat merken dat hij weet waarover hij praat. Wat me verder opvalt is dat zijn accent niet ‘Roois’ is, net als zijn naam. “Klopt, ik kom hier oorspronkelijk niet uit de buurt. Ik heb overal en nergens gewoond, huizen opgeknapt of gebouwd, verkocht en weer verhuisd. Het is eigenlijk het liefste wat ik doe.” Nu hij het vers gebouwde huis aan de Leunestraat vrijwel zeker heeft verkocht, is hij op zoek naar een nieuwe plek. Het wordt waarschijnlijk Schijndel. Rens blijft voortaan in de buurt en daarom wil hij ook graag een oproep doen in deze krant.

“Door mijn jarenlange ervaring in de bouw wil ik vooral mensen helpen met bouwen”, zegt Rens gepassioneerd. “Ik kan adviseren, maar ook een complete bouw op me nemen. Daarnaast wil ik vooral ook laten weten dat ik beschikbaar ben voor kleine klussen, zoals het zetten van een aanbouw, het maken van een overkapping of voor nog kleinere opdrachten.” Rens laat doorschemeren dat hij het jammer vindt dat de bouwwereld steeds minder aandacht heeft voor die kleinere klussen. Hoewel hij een huis bouwen geweldig vindt, geniet hij in de herfst van zijn bouwcarrière juist ook van de klusjes waarbij hij écht een helpende hand is. “Ik geniet echt van het contact met de mensen”, zegt de bouwvakker.

Rens praat honderduit over zijn carrière als bouwvakker. Daan stelt ook een paar goede vragen en soms bemoeit de hond van de gastheer zich er mee door om een aai te vragen. Bij de tweede kop koffie wordt het nut van iemand als Rens nog duidelijker. “Iedereen weet dat de gemiddelde mens steeds minder weet over bouwen. Daarom is ons vak door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Jammer genoeg wordt daar ooit misbruik van gemaakt. Ik kan daar niet tegen. Eerlijkheid duurt bij mij het langst.” Rens noemt een paar voorbeelden. Zo vertelt hij dat levertijden heus niet altijd zo lang zijn als mensen wordt voorgehouden. En moet het zó duur zijn? Rens is een andere mening toegedaan. “In mijn advies en handelen staat het belang van de klant voorop”, is de professional duidelijk.

Tijdens het gesprek kijken we regelmatig naar het grote en mooie huis. Ook de tuin is qua omvang indrukwekkend. In iets meer dan een jaar heeft Rens er zijn hele ziel en zaligheid in gestopt en nu hoopt hij dat de koper er een fijne tijd gaat beleven. “Ik heb er keihard voor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Hoe mooi is het dan als ik er mensen blij mee kan maken!?”

Wil je bouwadvies van Rens Langeslag? Wil je hem inschakelen als organisator van jouw bouwproject? Bel hem dan even. Hij heeft nu al zin in om je te helpen: 06-46234010.