Wim en Lucy samen aan het werk.
Wim en Lucy samen aan het werk. Foto: Jos van Nunen 2023

Bekkers Advies zal altijd blijven voortleven

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Mijn vingers zijn zwart van de inkt en blauw van de kou. Ik heb net een wijkje bezorgd en dat is met dit weer niet per se aan te raden voor je vingers. Gelukkig kan ik me ergens gaan opwarmen waar veel mensen zich thuis voelen, bij Bekkers Advies. Viereneenhalf jaar geleden stapte ik ook binnen in het kantoor aan de Borchmolendijk. Toen interviewde ik Wim van Veggel en Lucy Bax-Koenders omdat ze er net naar toe waren verhuisd. Dit keer hebben ze ook groot nieuws te melden.

Door: Jeroen van de Sande

Vitaal als hij is staat Wim te werken achter zijn bureau. Zijn primaire reactie is eigenlijk altijd een glimlach, ook als ik hem op de fiets in het dorp tegenkom. We maken een praatje en Lucy voegt zich bij ons. Ze ziet dat ik me wil opwarmen met een kopje koffie. Ik weet al waar we het over gaan hebben: Bekkers Advies gaat Zwanenberg Advies heten. Natuurlijk ben ik benieuwd of het nog meer veranderingen teweeg gaat brengen. Blijven Wim en Lucy bijvoorbeeld de zo gewaardeerde contactpersonen van honderden klanten?

“Jazeker! We begrijpen dat er klanten zijn die moeten wennen aan de nieuwe naam. Dat moeten we zelf ook, maar we blijven altijd bereikbaar en staan klaar voor ze. Vanaf 15 december verhuizen we officieel naar Heesch, maar in Sint-Oedenrode gaan we gebruik maken van een van de kantoren bij Van den Berk assurantiën aan het Kofferen. Daar kunnen mensen heel discreet hun vertrouwelijke stukken inleveren en wij zullen daar onze afspraken houden. Dus voor onze klanten verandert er bijna niets”, is Lucy duidelijk.

De meeste mensen die Lucy en Wim kennen – waaronder dus ook klanten - voelden een dergelijke stap heus wel aankomen. Voor me zitten namelijk twee ervaren mensen die op een dag ook op een fijne manier willen stoppen. Daar is niets geks aan. Toch is het nog niet zo ver, want ze gaan voorlopig nog door. Al geven ze toe dat de overname er wel mee te maken heeft. Wim: “Een opvolger is in deze branche moeilijk te vinden. Toen we in contact kwamen met Zwanenberg Advies voelden we dat dit een partij is waar we onze krachten heel goed mee kunnen bundelen. Er zijn aspecten waar zij heel goed in zijn, maar op sommige vlakken kunnen wij onze kennis en ervaring heel goed inbrengen. We kunnen straks een veel breder pakket aanbieden, want Zwanenberg Advies heeft alles in huis.” Dat is voor de huidige en nieuwe klanten goed om te horen en wat mij betreft klinkt het ook als een win-win. Vooral als Lucy aangeeft dat ze nog meer tijd krijgt voor persoonlijk contact, zoals fiscale advisering, omdat ze andere onderdelen van haar huidige werk kan overdragen aan de organisatie. “Dat voelt wel lekker ja”, lacht ze sympathiek.

Na bijna vijftig jaar gaat er dus een iconische bedrijfsnaam verloren. Dat vindt Lucy het lastigste. “Ik werk al vanaf mijn zeventiende voor Bekkers Advies. Daarom heb ik er veel moeite mee dat de naam gaat verdwijnen. Maar goed, het blijft wel voortleven door onze manier van werken en het overdragen van onze kennis. En Harry gaat mee naar het nieuwe kantoor”, wijst Lucy naar het beeld van Harry Bekkers, de enkele jaren geleden overleden oprichter van de zaak.