Claudia in haar zaak.
Claudia in haar zaak. Foto: Jos van Nunen 2023

Chocolaterie Rousseau chocolade uit Limburg, nu ook in ons eigen dorp

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Ben je ook zo gek op chocolade? Kun je ook zo genieten van die heerlijke bruine of witte lekkernij of een mooi gekleurd kunstwerkje? Voel je vooral niet schuldig als je een keer buiten je boekje gaat, want af en toe een genietmomentje moet kunnen toch?

Door: Caroline van der Linden

Claudia Stouthart helpt het graag waar te maken. Woonachtig in Rooi opent ze binnenkort haar eigen chocolaterie in het pand naast Traiteur-Slagerij Verheijen. ‘Rousseau chocolade’, een keten van chocolaterieën in Limburg, die zich langzaam maar zeker uitbreidt in Zuidoost-Brabant. De negenentwintigste winkel van de succesvolle keten zal hier binnenkort te vinden zijn.

Ik spreek met haar af bij haar thuis, omdat de winkel momenteel nog enkel bestaat uit een leegstaand pand. “Maar daar gaat snel verandering in komen”, vertelt ze enthousiast terwijl ik in haar woonkamer aan tafel aanschuif tussen alle chocoladeverpakkingen. “Een kennis van me heeft al twee zaken in Limburg en was zo enthousiast. Ze benaderde me of het iets voor mij zou zijn. Ik was bekend met het concept en aangezien ik al lang iets voor mezelf wilde doen, begon het direct te kriebelen. Zo ontstond het idee om hier te starten”, legt Claudia het voortraject uit. Ondertussen genieten we van een lekker stukje chocolade. “Ja, een beetje voorproeven hoort er bij”, zegt ze lachend. Claudia: “Ik wist dat het pand leeg stond, omdat ik er tegenover heb gewoond. Het leek me helemaal geschikt. Momenteel werk ik nog als manager bij Holland Casino en hiervoor heb ik lang bij de politie gewerkt, nu heb ik enorm veel zin in deze uitdaging”, vertelt ze gedreven. 

Van 23 november tot en met 30 december maakt Claudia van haar winkel een pop-up store, zodat ze al kan verkopen voor de feestdagen. De voorverpakte chocolade zal dan al verkrijgbaar zijn. Ze komt meteen aandragen met leuke doosjes bonbons en een doorzichtige koker met chocolade pindarotsjes, om te laten zien wat ze bedoelt. Er staat al een gevarieerd aanbod klaar.  “Na de pop-up store ga ik even dicht en vindt er een complete metamorfose plaats om naar verwachting eind januari te openen”, vertelt ze verder. En ze laat me al even zien hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Geweldig, een grote counter met alle soorten bonbons en sfeervol ingerichte kadotafels. “Spannend”, zegt ze. “Maar ik kijk er enorm naar uit. 

Wat de winkel toegankelijk zal maken is dat Rousseau chocolade bekend staat om een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik dacht zelf altijd dat chocolade een luxe product was, maar dat blijkt bij deze keten echt niet zo te zijn. Het is een product dat men tijdens de boodschappenronde gemakkelijk mee kan nemen. De keten speelt in op actuele momenten zoals Moederdag, Valentijn, Kerst etc. Veel zal straks direct verkrijgbaar zijn in de winkel, maar op bestelling kan alles gemaakt worden. Een kenmerk van Rousseau chocolade is dat ze chocolade ook heel persoonlijk kunnen maken, omdat alles met de hand gespoten wordt”, legt ze uit. Als voorbeeld noemt Claudia een wensplaat met ‘Henk, gefeliciteerd met je zestigste verjaardag’. 

Er is zo te horen veel mogelijk met een snelle levering, want bestel je voor zaterdag, heb je het woensdag al in huis. Dat maakt het een ideale cadeauwinkel. Super zo’n aanwinst voor ons dorp en met een zakje chocolade waar ik ook thuis nog van kan nagenieten neem ik afscheid. Niet verkeerd, zo’n overheerlijk bezoek.

Ook zin in een lekkernij van Rousseau chocolade, voor jezelf of een ander, kijk op www.rousseau.nl, stuur een mailtje naar sintoedenrode@rousseau.nl of neem telefonisch contact op via 06-10812317