De laatste week neemt het aantal besmettingen weer zienderogen toe
De laatste week neemt het aantal besmettingen weer zienderogen toe

Komt corona weer in volle hevigheid terug?

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode – Het coronavirus is ook in Meierijstad weer bezig met een stevige opmars. Gedurende de zomermaanden was het aantal besmettingen constant laag, maar sinds vijf weken neemt het aantal besmettingen weer toe. Aanvankelijk wekelijks, maar sinds een week zijn er dagelijks meer besmettingen.

Helemaal vrij van coronabesmettingen was onze gemeente sinds maart geen enkele dag. Toch registreerde het RIVM na de tweede week van mei soms meerdere dagen achter elkaar geen enkele nieuwe besmetting in Meierijstad. Tot 1 augustus werden er zo’n twintig nieuwe besmettingen geteld. Maar in de maand augustus waren dat alweer zo’n veertig besmettingen, twee keer zoveel dan in de tweeënhalve maand daarvoor. In de eerste drie weken van september telde het RIVM in Meierijstad eenenzestig besmettingen, waarvan er vierenveertig in de laatste week werden geregistreerd. Een duidelijk signaal dat het virus nog niet is verdwenen.

Ondanks dat het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens als gevolg van corona in de gemeente Meierijstad sinds 1 mei nog altijd nul bedraagt, lijkt dat op basis van de ervaringen die we in maart en april hadden, slechts een kwestie van tijd. De enige relativerende wetenschap die we nu nog hebben, is dat het aantal testen dat wordt uitgevoerd nu veel hoger is dan in het begin van de pandemie. Laten we met zijn allen ons best doen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen, zodat we de zwarte dagen van toen niet nog een keer mee hoeven te maken. Houd daarom afstand en kom niet in grote groepen bij elkaar.