Antoon Buiting op de Markt.
Antoon Buiting op de Markt. Foto: Nienke Habraken

Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt aan STM

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Meierijstad -  De achtste waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad is op vrijdag 30 juni in HetPieterBrueghelhuis in Veghel uitgereikt. Uit handen van wethouder Rik Compagne kreeg Stichting Toegankelijk Meierijstad (STM) de waarderingsprijs. Buiting, langstzittend bestuurslid en penningmeester voor Stichting Toegankelijk Meierijstad, nam de prijs in ontvangst. 

Stichting Toegankelijk Meierijstad zet zich in voor mensen met een beperking in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. STM is opgericht in 2017 door vrijwilligers met deskundigheid en kennis van zaken door hun beroep, beperking of praktijkervaring. STM zet zich in om een leefomgeving te creëren waarin iedereen respectvol op volwaardige wijze en zelfstandig kan functioneren. Hierbij staat het belang voor mensen met een beperking centraal.
De gemeente waardeert wat de vrijwilligers van Stichting Toegankelijk Meierijstad voor de gemeente en haar inwoners doen. Zo schouwen zij openbare gebouwen, stemlocaties, winkels en horeca op toegankelijkheid. Geven zij gevraagd en ongevraagd advies hoe nieuwbouwprojecten of projecten in de openbare ruimte zo kunnen worden ingericht dat iedereen met of zonder beperking hiervan gebruik kan maken.
De prijs werd uitgereikt aan Buiting, bestuurslid en penningmeester van STM sinds de oprichting in 2017. Maar al veel langer zet hij zich in voor mindervalide. Hij doet dit al vanaf 1995. Buiting was initiator en drijvende kracht achter de stichting Toegankelijkheid Sint-Oedenrode en Vereniging van Minder Validen. “Onvermoeibaar blijft hij zich met grote passie inzetten voor toegankelijkheid voor iedereen op elk gebied”, aldus de gemeente.

Wat is de waarderingsprijs?
Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. “Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor hebben we de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Met het uitreiken van deze Waarderingsprijs spreken wij waardering uit voor de inzet voor onze inwoners. Daarnaast laten we zien welke activiteiten of mogelijkheden er zijn zodat iedereen mee kan doen. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten”, besluit de gemeente.