Erry Dortmans. Foto: Willie Kers
Erry Dortmans. Foto: Willie Kers Foto: Willie kers

Mooie activiteiten tijdens het Paasfeest in Nijnsel

Evenementen

Nijnsel - Sinds een paar jaar zet Erry Dortmans zich vol overgave in als vrijwilliger voor de Beckart; ze is bestuurslid en coördineert zaken rondom het organiseren van activiteiten. Een jaar of vijf geleden is ze beroepsmatig aan de slag gegaan met haar passie; fotografie. Nu staat ze aan de wieg van een uniek concept; een expositie met de Paasdagen. 

En waar kun je dat beter doen dan in de kerk, de Nijnselse Antoniuskerk in dit geval, en de Beckart zelf? Pastoor Van de Mortel was al snel om en vervolgens kwam er de vaart in. “Dat moest ook”, zegt Erry, “want we werken binnen dit project samen met de Beckart, basisschool de Sterjasmijn, Thuis in Neijnzel, de parochie en de knutselclub. Op zaterdagavond komen we in de Beckart met de genodigden bij elkaar en is er een officiële aftrap. We exposeren dus hier en in de kerk. Op Eerste Paasdag 31 maart is de hoogmis om 09.30 uur en dan zal de pastoor ook de kinderexpositie officieel openen. De acht groepen van de school maken elk twee werkstukken met als rode draad ‘nieuw leven’, want dat staat natuurlijk centraal in de Paastijd, sterven en verrijzen. Na de mis kan men de expositie bezoeken tot 17.00 uur en is er in de Beckart koffie met gebak. Tussen half twee en half drie is er een miniconcert in de kerk van Marianne van Oorschot. In de Beckart zijn dan de kinderen alweer aan de slag met de workshop ‘sieraden maken van natuursteen’ en natuurlijk doen we iets met eieren. Daar kom je met Pasen niet onderuit, dat willen we ook niet.”

En wat gaan we dan allemaal zien in de twee expositieruimtes? Erry weet ook hier het antwoord op: “Beelden, schilderijen, doeken (ook eigen werk), foto’s, keramiek en een kunstwerk van afvalmateriaal. En de kinderexpositie niet te vergeten. Ik heb een aantal interessante exposanten bereid gevonden om hun creaties aan het publiek te laten zien. Op Tweede Paasdag is de expositie op beide plaatsen nog te bezoeken van twaalf tot vijf. Ik heb er zin in, evenals de andere partijen die hun steentje bijdragen, dus heb je zin om een kijkje te komen nemen, dan ben je van harte welkom”, sluit Erry af.