Het logo van het initiatief.
Het logo van het initiatief.

Wat heb jij over voor het eerste pilsje van de tap?

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Natuurlijk! Sint-Oedenrode en Kiwanis hebben de handen ineen geslagen om lokale ondernemers te steunen. In Den Bosch is de veilingwebsite allerallereerste.nl een groot succes en dat willen ze in Rooi ook voor elkaar krijgen. De aanpak om dat te doen slagen is heel serieus. Deze week start het initiatief.

We kunnen nu vooral heel veel niet, door de huidige lockdown. Soms dromen we op de ligbank weg en denken we aan wat we straks als eerste gaan doen. Een pilsje drinken op het terras? Spareribs eten in je favoriete restaurant? Of een feestje bouwen met je familie in één van de zalen in de buurt. De vraag is ook: Wat heb je er voor over? In Den Bosch is zowat iedereen daar mee bezig. Daar wordt stevig geboden op het allerallereerste koude glas bier uit de tap, op een allerallereerste VIP uitzending van een voetbalwedstrijd in een café of de allerallereerste boottocht mét wijnproeverij. 50% boven het startbedrag van het kavel gaat naar de ondernemer en 50% naar een goed doel dat Kiwanis in Sint-Oedenrode bepaalt. Kortom, de ondernemer krijgt het startbedrag plus 50% van de extra opbrengst.

Vanaf woensdag 3 maart gaat de website www.rooi.allerallereerste.nl de lucht in. Snel zullen de eerste kavels volgen. Kiwanis en Natuurlijk! Sint-Oedenrode roepen ondernemers op om zelf kavels aan te leveren, maar vooral om deze ook te promoten, zodat de biedingen losbarsten. Iedere kavel heeft de looptijd van ongeveer een week en met regelmaat komen er nieuwe kavels bij. Dat is tenminste de bedoeling en in Den Bosch loopt dat inmiddels als een trein. Ze zijn daar ook op de hoogte van de poging van Sint-Oedenrode om het ook hier van de grond te krijgen.