Vlnr: Tycho, Ole, Chloë Polman en Noah Sandman
Vlnr: Tycho, Ole, Chloë Polman en Noah Sandman Foto:

Ta-Lenteconcert met muzikaal toptalent

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Podium OpMaat-concert op zondag 2 april is helemaal gevuld met jeugdig toptalent. Er zal niet alleen geweldige muziek ten gehore worden gebracht, maar ook zal er dans te zien zijn.

Al vaker te zien bij de Podium OpMaatconcerten zijn leden van de familie Polman. Ole speelt met verve saxofoon. Hij zal een stuk brengen van Jeanine Rueff. Tycho is de trompettist. In het klassieke muziekprogramma Podium Witteman heeft hij een paar keer mogen spelen. Hij speelt Vocalise van Rachmaninov. Pianist Timo Vermeegen zal van dezelfde componist de Prelude in Cis mineur spelen.

Uit de talentenklas van Phoenix zal ook Tim Filippini (trompet) te horen zijn. Hij zal een solostuk brengen: Morceau de concert. Nienke Verweij is een fluittalent en speelt een stuk van Gaubert. Noah Sandman (saxofoon) was al vaker te horen tijdens Podium OpMaat. Hij speelt drie delen uit Tableaux de Provence van Paule Maurice, waarbij Ludwig van Attevelt de pianobegeleiding op zich zal nemen. Hij zal dat ook doen bij het nummer Mijn leven is van mij uit de musical Elisabeth. Dat wordt prachtig gezongen door Lidia Verlinden.

Twee pianoleerlingen van Nicole Krijnen (CKE) zullen het publiek ook mooie stukken presenteren. De 10-jarige Thomas Krause gaat drie stukken ten gehore brengen. Stijn Boot zal twee pianostukken brengen, waaronder Wish van Stevie Wonder. Maud Knaapen is een danstalent dat vorig jaar de bezoekers ook al een prachtige dans voorschotelde. Dat gaat ze nu opnieuw doen. Verder zal de talentvolle klassiekballetklas van 14+ zich presenteren.

Het Ta-Lenteconcert is op zondag 2 april in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode. De aanvang is 11.30 uur. Kaarten bestellen gaat eenvoudig via de site rooiskultuurkontakt.nl. De kaartjes kosten € 7,50 en tot 18 jaar €4,-. Aan de zaal zijn ook kaarten te koop. Die kunnen alleen met pinbetaling worden voldaan.