Winnende foto publieksprijs Marij Wagemakers (geplaatst 19 maart 20:25)
Winnende foto publieksprijs Marij Wagemakers (geplaatst 19 maart 20:25) Foto: Marij Wagemakers

Natuurfotografie in de breedste zin van het woord

Cultuur

Sint-Oedenrode – Dit weekend houdt fotogroep ‘De Vriendschap’ in de Loop’r in Olland alweer voor de zesde keer haar fotoexpositie. Het thema natuur in de breedste zin van het woord staat bij “De Vriendschap’ centraal. Ook vandaag is de expositie geopend van 10:00 tot 17:00 uur, de toegang is gratis.

“Wij houden ons bezig met natuurfotografie in de breedste zin van het woord. Heel breed met foto’s van complete landschappen, maar ook plaatjes op het niveau van een vogel of een insect. Je leert heel goed kijken als je met natuurfotografie bezig bent”, vertelt Johan van den Bongaardt. Hij coördineerde de werkzaamheden die er komen kijken bij het opzetten en houden van een expositie. “We hebben in de loop van de jaren een goed draaiboek samengesteld. Iedereen weet wat te doen en na elke expositie evalueren we wat er goed ging en wat en wat een volgende keer beter kan. Toen we donderdag met opbouw van de expositie bezig waren, liep alles als een geoliede machine. De expositie stond er zo”.

Langzaam stroomt de expositieruimte vol met bezoekers uit de hele regio. In groepjes bespreken zij met elkaar de inzendingen en beoordelen de foto’s. Welke foto vindt de publieksjury het beste? Net als voorgaande keren kunnen bezoekers hun favoriete foto kiezen.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Bezoekers kunnen foto's beoordelen voor de publieksprijs
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding