Fotogroep 'De Vriendschap' richt zich vooral op natuurfotografie
Fotogroep 'De Vriendschap' richt zich vooral op natuurfotografie Foto: Harrie van den Oever

Zesde expositie fotogroep ‘De Vriendschap’

Cultuur

Sint-Oedenrode – In het weekend van 18 en 19 maart exposeert fotogroep ‘De Vriendschap’ voor de zesde keer in haar bestaan. Net als de voorgaande jaren is De Loop’r in Olland de plaats waar de Rooise fotografen hun werk aan het publiek willen laten zien.

“Natuurfotografie staat bij ons centraal”, vertelt Harrie van den Oever. Hij is één van de kernleden van de fotogroep, die helemaal uit vrienden bestaat. “We zijn echt een vriendengroep. Geen vereniging, geen stichting en geen bestuur. Gewoon lekker met elkaar foto’s maken en elkaars foto’s bekijken en van elkaar leren”.

Dit jaar houdt de fotogroep voor de zesde keer haar expositie. Op zaterdag 18 en zondag 19 maart staat ‘De Loop’r’ in Olland in het teken van de fotografie. Op en rond de jeu de boulesbaan tonen de leden dan elk drie van hun foto’s. Die foto’s zijn door de leden gezamenlijk uitgekozen. Elk lid heeft zes foto’s ingeleverd en daaruit kozen de leden drie foto’s die het publiek kan bekijken.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

De expositie is zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur open voor het publiek. Voor de kinderen is er een fotospeurtocht en daarbij is er voor de winnaar een leuke prijs. De bezoekers zijn jurylid en kiezen de beste foto van de vereniging. In het cafégedeelte is een doorlopende digitale presentatie met foto’s van eerdere exposities.

Fotogroep 'De Vriendschap' richt zich vooral op natuurfotografie
Fotogroep 'De Vriendschap' richt zich vooral op natuurfotografie