Afbeelding
Foto: Wies Habraken

Voorleesplezier met de Nationale voorleesdagen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Van 25 januari t/m 4 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Het doel van de Nationale voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

De Bibliotheken Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode organiseren tijdens de nationale Voorleesdagen diverse activiteiten voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje staat centraal tijdens deze activiteiten. Op woensdag 25 januari vindt om 10 uur het peuteruurtje plaats in de Bibliotheken van Veghel en Schijndel en op vrijdag 27 januari om 9.30 in Sint-Oedenrode. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website www.nobb.nl. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Daarnaast is er in de Bibliotheek Schijndel een quiz voor peuters en kleuters. De quiz staat in het teken van de prentenboeken top 10 en is in de hele periode van de Nationale Voorleesdagen tijdens openingstijden te maken. Deelnameformulieren zijn gratis te verkrijgen bij de balie van de Bibliotheek.

In de Bibliotheken ligt voor alle kinderen t/m 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek een vingerpoppetje van Maximiliaan Modderman klaar. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.