Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Online met de bieb tijdens de Nationale Voorleesdagen

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Op woensdag 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Met deze jaarlijkse campagne stimuleren ze het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Wat lees jij voor aan je (klein)kinderen? 

Thuis en in de Bibliotheek
Dit jaar zijn er helaas geen live activiteiten in de Bibliotheek, wel hebben ze een aantal tips om een leuke Voorleesweek te creëren. Ze hopen je zo te inspireren om ook na de Voorleesdagen iedere dag een mooi boek voor te lezen. Want lezen is beleven. Woensdag 26 januari kun je een livestream bekijken waarin het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp wordt voorgelezen. Via de site van de Bibliotheek kun je je aanmelden. In de Bibliotheek kun je de prentenboeken top 10 te bekijken. Deze prentenboeken zijn speciaal geselecteerd vanwege hun goede verhaal, aantrekkelijke illustraties en interactieve mogelijkheden.

De Verteltas en de Digitale Voorleestas
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2022 heeft de Bibliotheek verteltassen gemaakt. Voorlezen in je eigen moedertaal is belangrijk, de verteltas helpt je daarbij. Daarom zijn onze verteltassen er in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. De verteltassen staan in het teken van het prentenboek van het jaar Maar eerst ving ik een monster.
Er zitten materialen en vertalingen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. De verteltas is gratis te leen bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Naast de verteltas kun je ook digitaal genieten van het beleven van verhalen. Op onze site vind je namelijk ook de Digitale Voorleestas.

Een verrassing bij je inschrijving
Wist je al dat alle kinderen tot en met 18 jaar gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek. Kinderen van 2 t/m 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek tijdens de nationale Voorleesdagen ontvangen een kleine verrassing bij inschrijving. Zolang de voorraad strekt. Op www.nobb.nl vind je nog meer informatie over de Voorleesdagen en de inschrijving voor de livestream.