Afbeelding
Foto:

De voorleestrein in de bibliotheek

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Eén voorleesboek, een stoer beroep én een interactieve activiteit: dát is de Voorleestrein. Elke maand nodigen wij een gast uit om voor te lezen aan kinderen tot en met 8 jaar. Kinderen kunnen gratis komen genieten van een mooi verhaal, ze leren over beroepen en mogen de gast de oren van hun kop vragen. 

Een brandweerman in de Voorleestrein
De Voorleestrein is ook de titel van een boek, geschreven door Marianne Busser & Ron Schröder. Een succesvol schrijversduo dat al tientallen prentenboeken, voorlees- en leesboeken heeft geschreven. In het boek de Voorleestrein schrijft het duo versjes op rijm over verschillende beroepen. Wanneer de Voorleestrein in de Bibliotheek langs komt, staat er ook één beroep centraal. Over dat beroep wordt een prentenboek voorgelezen en de collectie over dat thema gepresenteerd. In juli bijvoorbeeld komt de brandweer, gevolgd door een soldaat, boswachter en ook de bakker staat op het programma. 

Leesplezier
Het doel van deze activiteit is het leesplezier en de woordenschat van onze jongste lezers te vergroten. De Voorleestrein zorgt elke maand voor een ander thema, dat de kinderen prikkelt en enthousiast maakt. Na het verhaal is er tijd voor vragen en zorgen we voor een leuke, interactieve activiteit. 

Kom je ook?
De Voorleestrein is voor kinderen tot en met 8 jaar. Elke derde vrijdag van de maand in de Bibliotheek Sint- Oedenrode, voor actuele tijden en thema’s verwijzen naar onze website: www.nobb.nl. Aanmelden kan door een email te sturen naar vjh@nobb.nl of te bellen naar 0413 342 705.