De gastspelers. Foto: Ellis Rijkers
De gastspelers. Foto: Ellis Rijkers Foto: Ellis Rijkers

‘Tortelduifjes en ouwe Kraaien’ stellen zich voor

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Toneelvereniging Klavertje Vier uit Sint-Oedenrode heeft maar liefst drie nieuwe gastrolspelers:  Jessie van der Loo, Joost van Vugt en Koss van de Wijdeven. Zij gaan een rol spelen in de aankomende voorstelling ‘Tortelduifjes en ouwe Kraaien’. 

Jessie stelt zich voor:
“Ik ben Jessie, 29 lentes jong. Geboren in Liempde, maar ik woon 5 jaar in het pittoreske Sint-Oedenrode. Ik werk met veel plezier in de gehandicaptenzorg als logopediste. Van kinds af aan sta ik graag op het toneel. Dat is er met de paplepel in gegoten. Mijn vader kreeg met zijn komische voorkomen altijd iedereen aan het lachen. Een aantal jaren heb ik met veel enthousiasme bij de Liempdse toneelvereniging gespeeld. Nu ik mezelf inwoner mag noemen van Sint-Oedenrode, leek het me tijd om op zoek te gaan naar een leuke toneelvereniging hier. Bij Klavertje Vier mocht ik een keer meedoen met een workshop en ik voelde me meteen op mijn plaats. Wat mij direct aantrok is het aanstekelijke enthousiasme van zowel de spelers als de regisseur. We zijn al geruime tijd aan het repeteren voor ons stuk dat in oktober op de planken komt. Ondanks de lange aanloop naar dit stuk (vanwege Corona), blijft iedereen zich voor de volle 100% inzetten. Ik geniet van de repetities en ben ervan overtuigd dat we over een paar weken een mooi stuk gaan neerzetten. In dit stuk speel ik Fé, één van de verwende, bekakte kinderen van mevrouw Goedhart. Mijn personage is een bazig en gemeen type. Iemand die ik in het normale dagelijkse leven zou ontwijken.”

Joost stelt zich voor:
“Ik ben Joost, woon in Liempde en heb daar bij de toneelvereniging jarenlang allerlei uiteenlopende rollen gespeeld. Via via had ik van Klavertje Vier gehoord. Na een gesprek met het bestuur en een leuke toneelworkshop met de club was ik verkocht. Ik merkte al direct dat het een leuke enthousiaste club is, die ondanks de verschillen echt één groep vormt. In dit stuk speel ik één van de zoons van mevrouw Goedhart, een erg rijke dame. Door de benadering van onze professionele regisseur ben ik  in mijn rol gegroeid. Het tempo ligt hoog en er wordt op de seconde gerepeteerd. Dit is enorm leerzaam. Het mooie van live toneel is dat het iedere voorstelling weer een verrassing is hoe het publiek gaat reageren. Ik ben ervan overtuigd dat het een vrolijke voorstelling gaat worden.”

Koss stelt zich voor:
“Ik ben Koss, 19 jaar en woon in Rooi. Ik studeer aan de PABO en in mijn vrije tijd sport ik. Een paar jaar geleden ben ik met een oud-lid mee geweest naar een van de repetities van Klavertje Vier. Daar heb ik me erg vermaakt. Vandaar dat ik graag een gastrol wilde spelen bij deze toneelclub. Zowel de spelers als de regisseur hebben maar één doel en dat is om met elkaar een kei leuk stuk neer te zetten voor het publiek. Op dit moment zijn we nog druk bezig om het hele stuk te ‘fine tunen’, dus het is nog even hard werken voordat we kunnen schitteren op het toneel. In dit stuk speel ik Isobèr, één van de vier kinderen van Mw. Goedhart. Isobèr is een jonge man die uit is op de erfenis van zijn moeder. Ik vind deze rol best pittig om te spelen, vooral omdat ik zelf het accent en het gedrag van mijn personage niet heb. Maar daardoor is deze rol des te meer een uitdaging voor me.”

Kaartjes reserveren en alle verdere informatie vindt u op onze website: www.klavertjeviernijnsel.nl