Foto: Cor van Oorschot
Foto: Cor van Oorschot Foto: cor van oorschot

Magnifiek optreden van Trio En-Semble

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Terwijl er op zaterdag nog sneeuwvlokken vielen, breken gelukkig op zondag schuchtere zonnestralen door. En treedt, na lang uitstel door de pandemie, trio En-Semble op, om ons mee te nemen naar het Franse chanson. Na een concert van bijna twee uur zijn we als publiek doordrongen van alle facetten en sferen, die het chanson in zich draagt, maar vooral ook van de geweldige en soms zelfs virtuoze muzikale kwaliteiten van de drie musici

Door: Marius Wijnakker

Trio En-Semble
Harrie Geboers weet als zanger elk lied met grote concentratie en muzikaliteit te brengen. Hij eindigt telkens met een stralende glimlach. Zo wint hij het publiek voor zich met Brabantse innemendheid. Vooral de liederen, waarin hij zichzelf begeleidt, met gitaar of banjo, spreken mij aan. Christa de Haan is met haar klarinet de sleutel voor een melancholieke klankkleur, die zo kenmerkend is voor het chanson en zo treffend past bij de zang en gitaar. Ook haar begeleiding op piano spreekt tot de verbeelding. Het schijnbare gemak en daarmee de grote kundigheid, waarmee gitarist Rolf van Meurs de liederen begeleid, in ongeëvenaard. Dat is vooral te horen in zijn Chaconne: 16e-eeuwse Spaanse dansmuziek. De drie musici, elk met hun eigen bijzondere kwaliteiten, voegen zich perfect samen tot een geheel, vullen elkaar aan tot een echt ensemble.

Concert met passie
Liefst 21 liederen en muzikale passages duurt het concert. Elk lied wordt ingeleid met een korte uitleg. We horen Charles Aznavour, Patrick Bruel, Edith Piaf, Barbara en Jacques Brel, maar ook Ramses Shaffy en Don McClean. En al luisterend leren we over het leven en de liefde, over hartstocht, herinneringen en eenzaamheid. Voor de musici klinkt na afloop een langdurig applaus, waarin bewondering en dank zitten opgesloten.

Aan het slot doet de voorzitter een oproep aan de aanwezigen om na zulk een mooi concert Vriend te worden van het Roois Kultuur Kontakt. Vriend van En-Semble zijn we al.