Afbeelding
Foto: Guus Boot

Het Roois Gemengd Koor blijft bezig

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Zoals bij zovele verenigingen laat het coronavirus zich ook gelden bij het Roois Gemengd Koor. Dit jaar zou het koor haar 75-jarig jubileum vieren. Maar helaas heeft het Roois Gemengd Koor nog weinig noten kunnen zingen. Daarbij verliet ook dirigent Willem Heldens om persoonlijke redenen het koor. Gelukkig is het bestuur van het RGK erin geslaagd Nicky Bouwers aan te trekken als nieuwe dirigente.

Na de succesvolle jaren onder leiding van Willem Heldens zal Nicky vormgeven aan de verdere ontwikkeling van het Roois Gemengd Koor. Nicky is een professionele zangeres en dirigente met veel ervaring in de stemvorming van koren. Onder haar muzikale leiding werkt het Roois Gemengd Koor verder aan muzikaliteit, muziekkennis en het zingen vanuit je hele lijf en geest.
Het koor hoopt ondanks alles toch het jubileum te kunnen vieren met een jubileumconcert in 2021. Deze maand zal er spijtig genoeg geen kerstconcert plaatsvinden en ook bij de viering in Odendael op kerstavond zal het koor afwezig zijn.
Als het koor niet mag zingen maar wel bijeen mag komen volgt het koor een programma van muziektheorie en muziekgeschiedenis. Volgens het laatste nieuws mogen amateurkoren vanaf 1 december weer zingen. Een heerlijk positief (zang-)geluid!


Nicky Brouwers