Foto: Jos Kaldenhoven.
Foto: Jos Kaldenhoven. Foto: Jos Kaldenhoven

Vlucht naar de vrijheid uitgesteld

Cultuur Kunst en Cultuur

Meierijstad - Helaas heeft Theaterkoor Stem moeten besluiten om de geplande voorstellingen van Vlucht naar de Vrijheid in maart 2021 uit te moeten stellen. “We hadden goede hoop dat we in maart 2021 onze voorstelling Vlucht naar de Vrijheid konden opvoeren in De Brink in Eerde. Jammer genoeg zorgt de coronacrisis ervoor dat we de komende periode nog niet kunnen repeteren, en het is nog maar de vraag wanneer het weer veilig genoeg is voor ons theaterkoor om weer samen te zingen èn voor u op te treden. Ook u als bezoeker wil graag een mooie theatervoorstelling zien op een veilige manier”, laat het bestuur weten.

Het theaterkoor heeft daarom moeten besluiten om de opvoering van Vlucht naar de Vrijheid uit te stellen. Voorzitter Erik Brugmans: “Wij willen uiteraard de productie nog wel opvoeren, maar we weten nog niet wanneer! Veel mensen hebben kaartjes gekocht. Ieder theater, festival, museum of concertzaal hanteert hetzelfde beleid met betrekking tot restitutie. Dit is geregeld in de landelijke afspraken van Bewaar je ticket, geniet later. Wij sturen deze mensen zo snel mogelijk een e-mail met informatie over wat te doen met hun gekochte kaartjes.”

Vlucht naar de Vrijheid
Het verhaal, met als rode draad vrijheid en bevrijding, speelt zich af in escaperoom ‘Double Twenty’, waar twee groepen strijden om als eerste buiten te staan en zo een fantastisch prijs in de wacht te slepen. Maar er gaat die dag van alles mis, waar zelfs de medewerkers van de escaperoom geen grip op hebben. De twee tegen elkaar strijdende groepen worden heen en weer geslingerd tussen heden en oorlogsverleden.