Logo mooirooi.nl
Het Gioia kwartet   | Fotonummer: 44225d
Het Gioia kwartet
Kunst en Cultuur

Torenconcert Gioia-kwartet

  Cultuur

Sint-Oedenrode - In de Rooise Knoptoren vindt op zaterdag 25 januari om 20.15 een Torenconcert plaats. Dat wordt ook dit keer georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt. Het Gioia-kwartet zal er optreden.

Het strijkkwartet Gioia werd in juni 2007 opgericht en de huidige leden Jan de Wit (altviool) en Eefje van Huijkelom (viool) vormen hierin leden van het eerste uur. Sindsdien hebben er in samenstelling van het kwartet enkele malen wijzigingen plaatsgevonden. De tweede viool wordt nu bezet door Ingrid Oosterveer en Marielle Boekraad bespeelt de cello.

Kenmerkend voor het Gioiakwartet is dat zij als zeer gevorderde amateurs steeds de uitdaging aan durven te gaan fraaie werken uit het rijke repertoire van de klassieke kamermuziek in te studeren. De repertoirekeuze bestrijkt vooral de periode tussen 1750 en 1980. Daarbij gaat het niet allen om de opgave de uit te voeren werken muzikaal technisch onder de knie te krijgen maar zeker ook om in gezamenlijkheid de muziek opnieuw te interpreteren. Doorslaggevend daarbij is ook het enthousiasme van het kwartet voor een bepaald werk: de muziek moet GIOIA (vreugde) bieden.

In de beginjaren van hun bestaan werd het strijkkwartet regelmatig gecoacht door het Rooise echtpaar Wikkie en Lucas Vis. In de loop van haar bestaansgeschiedenis speelde Gioia o.a. strijkkwartetten van Mozart, Beethoven, Haydn, Schumann, Dvorak en Mendelssohn maar begeleidde ook koorgezelschappen en werkten samen met andere musici.

Tijdens het concert op zaterdag 25 januari om 20.15 uur in de Knoptoren in Sint-Oedenrode zal het Gioiakwartet onder andere het strijkkwartet "Rosamunde" van Franz Schubert uitvoeren. Daarnaast zal Gioia het pas ingestudeerde Eerste Strijkkwartet van Dmitri Sjostakovitsj ten gehore brengen.

Het optreden van het Gioiakwartet belooft kamermuziek van een hoog niveau in een daarvoor ideale ambiance waarbij muzikale passie opgaat in de geweldige akoestiek van de Rooise Knoptoren.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de entree van de Knoptoren, bij het VVV-kantoor, bij de Brunawinkel en te reserveren via secretaris@rooiskultuurkontakt.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!