Logo mooirooi.nl
Het kantoor van MooiRooi leek vanmorgen eerder een koffiehuis.   | Fotonummer: 6487de
Het kantoor van MooiRooi leek vanmorgen eerder een koffiehuis.
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

De krant te laat… wat nu?!

Sint-Oedenrode – Vrijwel iedere week wordt DeMooiRooiKrant netjes om 8.30 uur afgeleverd aan de Heuvel, bij het kantoor van MooiRooi. Dan staan altijd de eerste belangstellenden klaar om er eentje mee te nemen. Veel mensen hebben een vaste ronde op woensdagmorgen en als die onderbroken wordt, dan is dat toch even schakelen…

DeMooiRooiKrant was vanmorgen drie kwartier later dan normaal. Dat had te maken met een file rondom Eindhoven. De krant wordt in Gennep gedrukt en via Eindhoven vindt hij de weg naar Sint-Oedenrode. Zo kan het verkeer of een weigerende drukpers wel eens roet in het eten gooien. Door het jaar genomen, komt het zo'n twee á drie keer voor.
De krant te laat… wat nu? De ene na de andere lezer pakt mis op het weekblad. Het levert wat beteuterde blikken op, sommigen drentelen wat onwennig rond en anderen gaan het toch even binnen vragen. Tegen beter weten in, want buiten zien ze een lege krantenbak. Binnen de vraag stellen, betekent vrijwel automatisch de wedervraag 'lust u een kopje koffie?' en daarbij de geste om een stoel te pakken. Daar werd soms gretig gebruik van gemaakt, soms aarzelend, maar uiteindelijk leek het vanmorgen een koffiehuis. Tot de krant aan kwam rijden… Iedereen snel uit zijn stoel om een uitgave te bemachtigen. Het ritme in de war, maar eindelijk kan er gelezen worden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!