Logo mooirooi.nl
Het complete team op de foto.   | Fotonummer: 88984f
Het complete team op de foto.
Sport

Vier Rooienaren ontvangen sportpenning Eindhoven

Sint-Oedenrode / Eindhoven - Afgelopen maandag werden de Sportawards van de gemeente Eindhoven uitgereikt. Daarbij hebben vier Rooienaren de sportpenning van de stad Eindhoven ontvangen. Julian van Oorschodt, Mees Schouten, Melle Evers en René Evers als respectievelijk spelers en assistent-coach van PSV Waterpolo Heren 1.

In 2019 wonnen zij met dit team niet alleen de Beker, de Man Meer-Cup, maar werden zij eveneens kampioen van de landelijke Eerste Divisie waardoor zij nu met PSV uitkomen in de Eredivisie. Deze prestatie was de aanleiding om die avond uitgeroepen te worden tot Sportploeg van het Jaar en de bijbehorende Sportaward van de stad Eindhoven in de wacht te slepen. In december 2019 werd per categorie een Top 5 samengesteld waaruit het publiek drie nominaties kon kiezen. Een vijfkoppige vakjury onder leiding van Tiny Sanders heeft vervolgens de uiteindelijke winnaars van de awards gekozen.  
Het was maandagavond een drukte van jewelste in de DomusDela in Eindhoven waar alle kampioenen de sportpenning hadden ontvangen. Presentator was sportjournalist Toine van Peperstraten, die in een hoog tempo zijn lijstje afwerkte. De Award-winnaars "roken veelal naar chloor" want de waterpoloërs van de Sportploeg van het Jaar bevonden zich in goed gezelschap van sportvrouw en -man van het jaar zwemster Ranomi Kromowidjojo en zwemmer Maarten Brzoskowski. Al met al een mooie avond voor de waterpolomannen, die een mooie bekroning op hun werk ontvingen.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!