Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8fdd4b
Politiek Meierijstad

Hoe actief is onze gemeenteraad op social media?

  Politiek

Sint-Oedenrode / Meierijstad - In onze rubriek Achter de Schermen kon u vorige week lezen dat wij de politiek in Meierijstad ook eens door een andere bril willen gaan delen met onze lezers. Dat kan door het schrijven van een opinie, maar tegenwoordig lijkt het soms wel of iedereen overal iets van moet vinden. Niks menselijks is ons vreemd en ook daar gaat u ons wel eens op betrappen. Maar wat is er op tegen om eerst eens te beginnen met feiten? En dan blijkt ineens dat zelfs droge cijfers kunnen gaan bruisen. Op 10 januari van het nieuwe jaar deden wij een onderzoek naar de activiteiten van onze lokale volksvertegenwoordigers op social media. Het resultaat leest u hieronder.

Het aantal activiteiten op social media zegt iets, maar natuurlijk niet alles over wat uw volksvertegenwoordigers voor u doen, voor de €1500,- die ze per maand opstrijken. Of alles afdragen aan de partijkas zoals SP Meierijstad, die vorige week een grote advertentie plaatste om lezers te wijzen op een herindicatie huishoudelijke hulp WMO. Wat óns vooral opviel was niet wélke politieke partijen het meest of het minst actief zijn op sociale media, maar vooral de soms extreme verschillen, ook bij partijen waar wij een compleet andere uitkomst hadden verwacht, zoals bij Lijst Blanco. De – in leeftijd - veruit jongste partij, blijkt niet actief op Instagram en amper actief op Twitter.

Misschien hadden we met deze publicatie beter kunnen wachten tot vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar laten we dit een 'nulmeting' noemen. Bent u ook zo benieuwd hoe hard onze volksvertegenwoordigers tegen die tijd hun sociale mediastatistieken gaan opkrikken?

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!