Afbeelding

Pianisten aan het woord

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het initiatief om eens een concert te organiseren waarbij 'De Vleugel' en zijn bespelers centraal staat, kwam van Brechje van den Brand, die sinds vorig jaar deel uitmaakt van de werkgroep Mathieu Dirven Koffieconcerten.

We kennen haar in Rooi als pianiste en ook als zeer verdienstelijk accordeon bespeelster bij culturele evenementen. Voor dit concert nodigde zij pianisten uit die wonen, werken of gelieerd zijn aan Rooi. Dit leverde een zeer interessant aanbod op. Naast professionele en zeer ervaren pianisten als Wim van den Hoek, Ruud Bouman, Maarten van den Hoven, Brechje van den Brand, Nicole Krijnen en Jos Friedrich zal ook het jonge talent niet ontbreken. Zo zullen Jochem Brusse , Tobia Klokgieters en Diana Pivak - leerlingen van Ruud Bouman en Maarten van den Hoven te horen zijn. 

Bijzonder  aan dit concert is dat tijdens dit concert zowel solo – als vierhandig en zelfs zes-handig zal gespeeld worden en dat er door Marc en Monique van Hoorn Piano-vleugels uit Eindhoven, een tweede vleugel ter beschikking werd gesteld zodat de sonate van Mozart voor  twee piano's door Nicole Krijnen en Jos Friedrich ook echt op twee vleugels kan vertolkt worden. Naast meerdere werken van Mozart staan ook stukken van o.m. Scarlatti, Schubert, Scriabin, Einaudi en Rachmaninov  (zes-handig) geprogrammeerd.   Mis dit niet, het belooft een uniek concert te worden.

Kasteel Henkenshage om 11:30 uur, Zondag 23 oktober 2016, Entree: € 7,50 aan de kassa,  kinderen  € 3,00, Reserveren: cultureelplatform@kpnmail.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV kantoor Sint-Oedenrode. Organisatie Cultureel Platform en Roois Kultuur Kontakt