Ratatouille uit Boxtel
Ratatouille uit Boxtel

Vierde editie "Trio A Capella" in Knoptoren

Cultuur

Sint-Oedenrode - Zondag 20 maart houdt het Roois Kultuur Kontakt voor het vierde jaar op rij een lenteconcert in de Knoptoren onder de naam Trio A Capella. In de uitnodigende akoestiek van het uit 1410 daterende rijksmonument zullen drie a capella groepen optreden met een diversiteit aan stijl en repertoirekeuze.

De opzet blijft ongewijzigd. Er is een groep die louter bestaat uit mannen en daarnaast een groep die geheel uit zangeressen bestaat. Een derde groep is gemengd. Elke groep treedt twee keer op met een blokje van telkens ca. 20 minuten a capella zang. In de voorgaande edities is gebleken dat voor zowel de deelnemende groepen als voor het publiek de akoestiek van de Knoptoren bijzonder geschikt is voor a capella zang.
Uit 's-Hertogenbosch komt het Vocaal Mannenensemble BV "Dubbel Zes". Deze uit vieertien mannen bestaande zanggroep heeft een historie die al meer dan vijftig jaar teruggaat. Dubbel Zes heeft vele successen op haar naam staan, niet in het minst doordat ze een repertoire heeft opgebouwd dat in veel gevallen speciaal voor hen geschreven is. Op het programma staan werken in diverse talen en uit diverse periodes van de zangkunst, alsook een aantal werken van de hand van de eigen muzikaal leider.
Eveneens uit de stad van Jeroen Bosch komt het vrouwenensemble All Women. Ook zij waren al eens te gast in de Knoptoren en zowel voor publiek als voor de zangeressen zelf is het een genot om deze geroutineerde groep ook bij deze editie van Trio A Capella te kunnen presenteren. All Women brengt een mix van wereldse en hedendaagse muziek.
Voor kamerkoor Ratatouille is een optreden in het oudste gebouw van Sint Oedenrode een primeur. Ratatouille heeft haar roots in Boxtel. Het kamerkoor, gemengd van samenstelling, verkent graag diverse stijlen van de a capellazang en gaat een stevige uitdaging niet uit de weg. Dat zal ook blijken bij het lenteconcert waarvoor o.a. werken van Freddy Mercury en James Taylor staan geprogrammeerd.
Het belooft wederom een mooie muzikale middag te worden in het teken van de menselijke stem: Puur, kwetsbaar en zonder enige muzikale begeleiding. Kaartjes zijn te verkrijgen bij de VVV of vooraf te reserveren bij Jeanne van de Ven, secretaris van het Roois Kultuur Kontakt: a.ven62@chello.nl Indien nog voorradig zijn er ook kaartjes te koop vanaf een uur voor aanvang van het concert in de Knoptoren. De entree bedraagt €10,00. Aanvang van het concert is 14.30uur.