Het was een bijzondere avond in de Knoptoren
Het was een bijzondere avond in de Knoptoren

Hartverwarmende avond in Knoptoren

Cultuur

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdagavond vond er een bijzondere filmvertoning plaats in de Knoptoren. Het was een diepe wens van Birgit Jeuken, bekend van de Rooise bieb, verhalenverteller, schrijfcoach en coach lichaamswerk, om de film "The power of the heart" te vertonen aan een groot publiek.

Door: Ingrid Vissers

Deze wens werd afgelopen zaterdag werkelijkheid. Zo'n negentig mensen kwamen naar de prachtige locatie aan de Eerschotsestraat. Na een inleiding, waarin kort werd verteld hoe het idee om deze documentaire/ film aan Roois publiek te vertonen tot stand was gekomen, werd deze bijzondere, levensveranderende film gestart. 'The power of the heart' is een documentaire/film van de Nederlander Baptist de Pape. Na zijn studie en bijna werkzaam voor een groot advocatenkantoor besefte hij dat dit hem geen vervulling zou geven. Een boswandeling bracht het verlossende idee: een boek en een film met kopstukken uit de spirituele wereld. Het lukte hem om Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Paolo Coelho, Marianne Williamson, Neale Donald Walsch, Mark Nepo en nog een aantal coryfeeën te laten meewerken aan zijn project. Allemaal zeiden ze hetzelfde: "Maak contact met je hart, luister naar je hart. Dan word je een beter mens, in een betere wereld."

Nadat de film was afgelopen was het muisstil in de Knoptoren. Iedereen was onder de indruk van hetgeen men had gezien. Tijdens het nuttigen van een drankje werd er vervolgens volop nagesproken over de film. Ook was er de mogelijkheid om hartverwarmende cadeautjes te kopen. Yup & Ing ontwierpen speciaal voor deze avond 'power of the heart' stenen en Hanneke Hermes van Be a Rebel Cards maakte eigen ontworpen hartverwarmende kaarten. Beiden zijn werkzaam in het Huys van Waaren en werken allemaal vanuit het hart. Ook was het mogelijk om het boek en de DVD te kopen, dit werd mogelijk gemaakt door het Paperas. Ook waren er schriftjes met een tekenopdracht van Birgit te koop, wat mede mogelijk was gemaakt door Maarten van Uittert van Mrtn-Sign. Peter en Joke de Koning stelden de locatie beschikbaar en Jeroen van Doorn van MK2 Audiovisueel BV de apparatuur. Annie Veldkamp van AV Look zorgde voor de prachtige vilten kunstwerken ter decoratie. Het was een bijzonder hartverwarmende avond. Eén van de bezoekers omschreef deze avond als volgt: 'Rooi is Rooi niet meer als vanouds. Afgelopen zaterdag is er een dekentje van liefde over uit gestrooid. Want iedereen die in de Knoptoren was ging naar huis met liefde in het hart. En dat vermenigvuldigd zich eenvoudig.' Namens alle bezoekers een liefdevol dankjewel aan Birgit, dat zij deze hartenwens met ons wilde delen.