Kunst en cultuur is belangrijk voor Sint-Oedenrode.
Kunst en cultuur is belangrijk voor Sint-Oedenrode.

Plannen invulling cultuureducatie Meierijstad 'uit de doeken'

Cultuur

Sint-Oedenrode - Woensdagmiddag hebben de wethouders Roozendaal, Hendriks en Van Rinsum van respectievelijk de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel de plannen voor de invulling van cultuureducatie in deze gemeenten en toekomstige gemeente Meierijstad uit de doeken gedaan.

Nieuwe stichting
De invulling van cultuureducatie wordt ondergebracht bij een nieuw opgerichte stichting. Deze stichting heeft als doel het initiëren, faciliteren en uitvoeren van cultuureducatie voor burgers, scholen, instellingen, verenigingen en andere belanghebbenden in de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. De naam van de stichting wordt binnenkort door de stichting zelf bekend gemaakt.

Afspraken
Met de stichting zijn de volgende afspraken gemaakt: Continuering van cultuureducatie per 1 juli 2015 met de bestaande subsidiebedragen van de drie gemeenten.
De culturele activiteiten van de voormalige Stichting MIK/PB worden voortgezet. Er wordt echter gewerkt op basis van vraagsturing.
De drie accommodaties 't Spectrum in Schijndel, Mariendael in Sint-Oedenrode en Noordkade in Veghel blijven de locaties waar cultuureducatie wordt aangeboden. De culturele activiteiten worden lokaal aangeboden waar dat mogelijk is en centraal waar dat noodzakelijk is.
Er is sprake van een kleine, flexibele organisatie. De stichting kan sneller handelen als er bijvoorbeeld minder vraag is naar bepaalde lessen (of juist meer). Het aantal mensen in vaste dienst is beperkt.
Cultuureducatie (de lessen) dient zowel voor de inwoners van Meierijstad als de gemeenten betaalbaar te blijven.

Materialen
Met de curator van Stichting MIK/PB is overeenstemming bereikt over de overname van de materialen die zich bevinden op de locaties in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

Voortgang
De stichting zal op zeer korte termijn afspraken maken met / bijeenkomsten organiseren voor cursisten, docenten en overige betrokkenen. De bedoeling is dat de lessen na de zomervakantie starten.