Jonge talenten traden op.
Jonge talenten traden op.

Mathieu Dirven Koffieconcert: podium aan veelbelovend talent

Cultuur

Jong Muzikaal talent is tijdens het Amazing Colours Festival zeer gewaardeerd. Op zondag 21 juni vond in de grote zaal van Mariëndael het Mathieu Dirven Koffieconcert plaats.

Mattie De Schepper

Dit concert was heel zeker 'een schot in de roos' van de Culturele Dagen 2015 en voldeed in alle opzichten aan de doelstelling van de Mathieu Dirven concerten, namelijk podium bieden aan getalenteerde en zeer gemotiveerde muziekbeoefenaars. Alle deelnemers in de leeftijd van 14 tot ca 20 jaar kwamen uit onze Rooise muziekverenigingen NJA en Harmonie Nijnsel, uit de talentenklas van MIK, behaalden een hogere graad aan de muziekacademie of volgen lessen kamermuziek

Kleurrijk en van goed niveau
Solistische optredens werden afgewisseld met duo's, veelal op de vleugel begeleid door docent MIK Ruud Bouman. Je kon merken dat deze jonge solisten zich hierdoor veilig en ondersteund wisten. In een bont klankkleurenpalet voltrok zich een boeiend programma. Feestelijke trompetmuziek door Lucas van der Endt en Luc van Eijk van o.a. Otto ketting werden gevolgd door sfeervol en zeer doorleefd harpspel van Luca Appeldoorn en Yi-Hé- Zhu. Met verve werden door de pianistes Paulette Buiting en Edie Kapteijns composities van Chopin, Claude Debussy en Bürgmüller vertolkt . De 14 jarige klarinettist Mathijs Lemmens dwong grote bewondering af door zijn prachtige toonvorming en adembeheersing, die vooral opviel in de lagere tessituur. Bij de dwarsfluispelers Emma Oris en Guy Woestenburg was duidelijk dat zij niet alleen al een grote technische vaardigheid bezaten maar ook dat zij inzicht hadden in de structuur en opbouw van de door hen gespeelde werken. Jammer dat Nore van Eyck zich door tijdnood moest beperken tot één stuk want haar levendig en virtuoos trombonespel smaakte naar meer. De broers Timon en Fabian Hoitsma, respectievelijk op piano en saxofoon, uit de ensembleklas van Nicole Krijnen trokken de aandacht van de luisteraars door hun evenwichtig samenspel. Hun serene vertolking van 'Méditation' van Jules Massenet klonk zeer ontroerend.

Coaching en ontplooiing van talent
De aanwezigheid, begeleiding en coaching van en door de docenten van deze getalenteerde jonge musici getuigde van grote betrokkenheid en onderstreepte de waarde van toewijding en educatie. We hopen deze gedreven jonge musici nog vaker podium te kunnen bieden tijdens komende seizoenen van de Mathieu Dirven Koffieconcerten.

Afbeelding