Jan Klomp (l) werd terecht in het zonnetje gezet.
Jan Klomp (l) werd terecht in het zonnetje gezet.

Slotconcert Dommelvolk en afscheid van clubmens Jan Klomp

Cultuur

Afgelopen vrijdag werd er in Odendael een feestelijke periode afgesloten. Ter ere van het twintigjarig jubileum van seniorenkapel Dommelvolk stond het slotconcert op het programma. Tiona uit Nijnsel was te gast, evenals De Boemelaars uit Zijtaart. Zij waren ook aanwezig om het feestje compleet te maken. Voor het concert werd afscheid genomen van Jan Klomp. De 87-jarige Rooienaar – erelid van de kapel – stopt met muziek maken.

Nadat de uitverkochte zaal vol zat met 250 mensen, kon het concert rond een uur of half zeven beginnen. Peter Willems, die al vanaf de oprichting in 1994 dirigent is, begon de avond met zijn Dommelvolk. Willems is tevens één van de twee initiatiefnemers die Dommelvolk heeft opgezet twintig jaar geleden. Janny Forsten, van SWO (Stichting Welzijn Ouderen), was de ander. Dommelvolk heette bij de oprichting ook SWO, maar die afkorting stond voor Samen Wel Ouder, wat ook meteen de doelgroep aanduidt.

Cees van Rossum, voorzitter van Dommelvolk, was erg te spreken over de opkomst en gezelligheid. ''We hadden 250 kaartjes en die zijn allemaal uitverkocht'', vertelt hij trots. ''We hebben niet alleen de afsluiting van ons twintigjarig jubileum gevierd, maar ook afscheid genomen van Jan Klomp. Hij heeft veel erg voor onze club betekend. Een tijdje geleden is zijn instrument – hij speelde ook nog steeds mee – op ongelukkige wijze gevallen en beschadigd geraakt. Daarom heeft hij na goed nadenken en overleggen, besloten om op 87-jarige leeftijd te stoppen met spelen.'' Nadat de leden van Dommelvolk hun vrolijke muziek hadden gespeeld, was het de beurt aan Tiona uit Nijnsel. Maar voor dat kon gebeuren, kwam er eerst nog een toegift. Een vrolijke mars die de hele zaal mee deed klappen op de maat. Ook Tiona zorgde een prima ambiance en de mensen in de zaal hadden het erg naar hun zin. Als laatste waren De Boemelaars aan de beurt. Zij mochten de avond net zo feestelijk afsluiten als hij begonnen was.

Afbeelding