Afbeelding
Foto: Eva Jansen

Een verrassende verkoop

Column Column

Sint-Oedenrode - De telefoon gaat. Of ik een afspraak wil maken voor een inverkoopname gesprek. Ik schrik er een beetje van. Het zijn mensen, waar ik nog niet zo lang geleden een woning aan heb verkocht.

Door: Nicole van den Biggelaar


Rust en ruimte
De vraag komt van een jong stel met drie kinderen. Beiden hebben een drukke baan en de huidige woning is nog niet zo lang geleden gekocht, omdat ze toe waren aan een maatje groter. Toch wel behoorlijk benieuwd naar de reden voor de snelle verkoop van dit huis, ga ik bij hen langs. Ze geven aan dat het huis perfect is, met veel gezelligheid rondom de woning. Maar het past niet helemaal bij hun wensen; ze zoeken toch meer ruimte en rust.

Snel handelen
Het jonge stel heeft al een soortgelijke woning gevonden, aan de rand van een woonwijk, dichtbij uitgestrekte velden en weilanden. Ze moeten snel handelen, want er zijn meer kapers op de kust. Nadat ze een finaal akkoord hebben ontvangen op hun bod, moet met spoed de huidige woning in de verkoop worden gezet. Een mooie uitdaging voor ons.

Nadat we uitvoerig marktonderzoek hebben gedaan, wordt er in overleg met de verkopers een vraagprijs vastgesteld. Alles komt in een stroomversnelling. Onze styliste zorgt ervoor dat de woning foto- en verkoop klaar wordt gemaakt. Na de aanmelding krijgen we al direct vele reacties, zowel van starters als van doorstromers en al snel wordt de woning verkocht.

Geslaagd
Een paar maanden later bezoek ik het stel in het nieuwe huis. Het liefst hadden ze het vorige huis opgepakt en meegenomen naar de nieuwe plek. Maar nu, na wat verbouwingen hebben ze van deze woning uiteindelijk hun perfecte huis gemaakt. Ze wonen er heerlijk. Met genoeg ruimte én rust. Ook voor hen is de opdracht weer geslaagd, een fijn (t)huis.