Een dolle boel in de feesttent.
Een dolle boel in de feesttent. Foto: Jan Ebbenn

Wie komt er in de tent helpen?

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - De voorbereidingen zijn in volle gang. Jeugdcarnaval 2023 komt er aan. Vele gesprekken en berekeningen zijn er in de afgelopen periode geweest. Kunnen we het jeugdcarnaval blijven vieren zoals de voorgaande jaren?

Door: Hettie van der Meijden

Twee vervelende corona-jaren verder zijn we blij dat we dit jaar weer de carnavalstent op de markt kunnen plaatsen. De jeugd moet tenslotte ook een plek hebben om carnaval te kunnen vieren.

Stichting jeugdcarnaval bestaat uit een groep mensen, die carnaval een warm hart toe dragen maar niet zelf op stap gaan. Het hele jaar wordt er elke maand vergaderd en worden er veel zaken geregeld om tijdens carnaval weer een mooie plek te creëren voor de jeugd. 

Tijdens carnaval zijn we allemaal van donderdag voor carnaval tot en met woensdag na carnaval in touw om ervoor te zorgen dat de tent er staat, er licht en geluid is, er hapjes en drankjes zijn, er dj’s en artiesten ontvangen kunnen worden, er beveiliging en toezicht is, er kaartjes verkocht kunnen worden, er ruimte is voor de jassen, er vrijwilligers ingedeeld worden, er een programma voor de jeugdraad is, er programma is voor kindercarnaval, carnavalsbal na de optochten, jeugd groep 5 t/m 8 en jeugd voortgezet onderwijs t/m 17 jaar, er nog veel meer geregeld wordt en de tent op woensdag weer afgebroken wordt.

We doen dit met plezier maar kunnen dit niet alleen. Via deze weg vragen we daarom jullie hulp. We hebben nog een aantal vrijwilligers nodig die ons komen helpen in de tent. Vooral in de late tent van 20.30- 00.30 uur hebben we nog vrijwilligers nodig.

Heb je tijdens de carnaval tijd om er samen met ons voor te zorgen dat de jeugd een leuke tijd heeft aarzel dan niet en meld je aan via vrijwilligers@jeugd-carnaval.nl