Afbeelding
Foto:

5 tips voor het geven van een vintage look aan je interieur

Zakelijk Zakelijk Zakelijk

Tegenwoordig is vintage zeer populair in Nederland. Als jij graag een interieur vol nostalgie wilt in je woning maar het alsnog stijlvol wilt houden dan is het zeker een aanrader om producten te kopen in een vintage webshop. Hier kun je niet alleen vintage meubels aanschaffen, maar ook nog accessoires. Daarnaast is het bovendien een aanrader om de onderstaande tips te gebruiken zodat je je interieur een vintage look kunt geven.

Combineer op een subtiele wijze
Het is geen goed idee om alle kamers in je woning vol te proppen met antiek meubilair. Door dit te doen, zal je huis praktisch een museum worden. Het is juist beter om een paar retro accessoires te gebruiken en dan ook nog vintage details toe te voegen. Zo combineer je op een subtiele manier, wat zeer belangrijk is in een interieur. Als je gebruik maakt van maar één stijl dan kan dit snel saai en overheersend worden. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor industrieel vintage of juist alternatieve vintage met een vleugje modern.

Raak geïnspireerd
Ben je niet al te creatief maar wil je dus wel een perfect interieur in de vintage stijl? Zorg er dan voor dat je geïnspireerd raakt! Zo kun je door een tijdschrift bladeren, maar het is ook mogelijk om online een magazine te lezen zodat je mogelijk ineens je droomkamer in gedachten krijgt. Overigens is het ook zeker een aanrader om een keer Pinterest te openen op je mobiel of laptop om inspiratie te krijgen voor je vintage interieur. 

Koop antiek meubilair
Veel Nederlanders vinden vintage gelijk aan antiek. Tegenwoordig worden er dan ook veel antieke meubels geproduceerd, maar uniek zijn ze helaas niet. In plaats daarvan zien ze er juist oud uit. Aan de andere kant zijn de vintage meubels wel echt oud en ook nog eens origineel. Desondanks is een vintage interieur niet compleet zonder antieke meubels. Je moet ze dus beslist kopen, al moet je er wel voor zorgen dat je meubilair van een goede kwaliteit aanschaft.

Ga voor typische kleuren en patronen
Elke periode heeft zijn eigen kleuren en patronen. Denk bijvoorbeeld eens aan de polkastippen. Dit past perfect bij de jaren 50. Wil je een interieur creëren die direct uit deze jaren komt? Je moet dan dus beslist polkastippen gebruiken! Maar natuurlijk kun je ook gebruik maken van andere kleuren en patronen bij het creëren van een vintage interieur, het hangt maar net van je favoriete periode af. De keuze is hierbij regelrecht reuze!

Gebruik echte blikvangers
Ben je in een tweedehandswinkel een geweldige authentieke kast tegen het lijf geloven die ook nog eens kwalitatief in orde is? Het is in dit geval zeker een aanrader om dit meubelstuk aan te schaffen! Je kunt het namelijk gebruiken als een blikvanger in je vintage interieur. Als iemand je woonkamer binnenloopt zal zijn of haar zicht direct getrokken worden door die o zo mooie kast. Met grote meubelstukken kun je bovendien duidelijk maken dat je gebruik hebt gemaakt van de vintage stijl in je interieur.