Elfi en haar vriend
Elfi en haar vriend Foto:

Een eigen ‘masia’ om op te knappen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - In onze reeks Rooienaren in het buitenland laten we deze keer kort een ‘oude’ bekende aan het woord: Elfi Egmond die in 2012 naar Barcelona emigreerde (en destijds energiek Frankrijk op de fiets doorkruiste). Rooienaren konden eerder over haar lezen. In 2017 over haar promoveren als klinisch psycholoog op het thema kwaliteit van leven in chronische ziekte. Vorig jaar opnieuw, maar dan als lijdend ‘voorwerp’. Ze liep Covid op, en niet zo’n beetje. Het liep uit op long Covid, een term die destijds bij wijze van spreken nog moest worden bedacht.

Haar toekomst zag ze somber in. Omdat ze totaal geen energie meer had, maar misschien nog meer omdat niemand haar kon vertellen wat er aan kon worden gedaan, of er kans was op blijvende schade en of ze ooit nog beter kon worden. Het werd een van de meest gelezen onderwerpen op MooiRooi.nl en ze kreeg er een paar hartverwarmende reacties op waaronder van anderen die hetzelfde doormaakten. Met veel geduld, eigen onderzoek en rust (de term ‘pacing’ raadt ze iedereen aan, ziek of niet) is ze nu eindelijk weer op krachten, al let ze wel meer dan ooit tevoren op haar eigen kwaliteit van leven. Na anderhalf jaar kan ze nu letterlijk en figuurlijk opgelucht ademhalen, en de toekomst lonkt weer! Deze zomer was ze om het leven te vieren een weekje op bezoek in Rooi.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Ben jij of ken jij iemand die woonachtig is in het buitenland en uit Sint-Oedenrode komt? Geef dan op voor deze rubriek! redactie@mooirooi.nl of app naar de MooiRooi Hotline: 06-89970555.