De kampioenen van Onder-8

Nijnsel sings the autumn blues

Sport Sport

Nijnsel - Nijnsel Heren 1 ging deze zondag op bezoek bij Dommelen, kerkdorp in het hart van de Kempen. Afgelopen zondag stonden de gastheren op één punt en de gasten op nul. Dus je zou zeggen, aan elkaar gewaagd. Niets was minder waar, helaas. Nijnsel werd al snel teruggedrongen en moest zich noodzakelijkerwijs op eigen helft terugtrekken.

Het was lastig om eruit te komen omdat de gasten grossierden in balverlies en dus de bal weer snel inleverden. Aanvankelijk geen acuut gevaar tot de 21e minuut. De bal werd op de zestien gelegd na een overtreding en een Dommelse speler toverde de bal precies in de kruising. De verdediging en de keeper hadden letterlijk en figuurlijk het nakijken. Keeper Glenn van Zutphen hield vervolgens soeverein zijn doel schoon totdat er net voor rust een lange bal werd gegeven vanuit de Dommelse verdediging die de Nijnselse vriend en vijand verraste; de betrokken spits startte op het juiste moment en dompelde de Nijnselse verdediging in rouw op een ongelukkig moment.
Nijnselse kansen? Summier. Niet genoeg om de verdediging van de gastheren echt te verontrusten. Na de thee eenzelfde spelbeeld. Coach Carlo Vorstenbosch probeerde verbaal een en ander te corrigeren maar vaak waren zijn aanwijzingen aan dovemans oren gericht. In de 68e minuut was er een ongevaarlijke situatie in de Nijnselse doelmond maar een Nijnselse verdediger was zo coulant om de vrije bal in de schoenen van een Dommelse voorwaartse te plaatsen die dit cadeautje met alle plezier uitpakte: 3-0. Amper vijf minuten later een buitenspelsituatie waarbij de Nijnselse verdediging bleef staan en de vlag omhoog ging. De arbiter van dienst, een man uit een van onze voormalige overzeese gebiedsdelen, zag het echter anders en keurde het doelpunt goed. Het kon er nog wel bij. Hij had al eerder met diverse gele kaarten gestrooid voor onbenullige overtredingen, maar goed, je moet er het mee doen.
Een stevige nederlaag waar eigenlijk niet zo heel veel op af te dingen viel. Matig spel van Nijnselse kant en dat resulteert dan ook in een rangschikking diep in het rechterrijtje.
Aanstaande zondag worden op Den Eimert de degens gekruist met Budel dat één puntje heeft met een wedstrijd minder, op papier geen hoogvlieger maar dat was Dommelen ook niet. Op het eerste oog een gelijkwaardige tegenstander maar het spel zal een stuk beter moeten om een goed resultaat te behalen.

Nijnsel Jongens Onder 8 Herbstmeister
Terwijl Nijnsel Heren 1 de herfst maar moeilijk kan verteren, wist Nijnsel JO Onder 8 afgelopen zaterdag al vroeg op de morgen ongeslagen het herfstkampioenschap in de wacht te slepen. Een prestatie van formaat! Alleen Best Vooruit wist vorige week onze kampioenen het vuur aan de schenen te leggen maar de punten bleven in Nijnsel. Afgelopen zaterdag trok de succesformatie onder grote belangstelling van Nijnselse supporters naar het Liempdse DVG om daar orde op zaken te stellen; de spanning ebde al snel weg en de eindstand liet niets aan onduidelijkheid over: 0-25……. De huifkar stond in Nijnsel al klaar zodat de kampioenen hun zegetocht op feestelijke wijze met alle Nijnsels inwoners konden delen. Van harte gelukgewenst aan coaches, trainers en spelers.