Julia Jansen en Fem Schepens (r)
Julia Jansen en Fem Schepens (r) Foto:

Ruiterdagen Nijnsel 2021 zeer succesvol

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Dit weekend is de jaarlijkse wedstrijd verreden van de Nijnselse ruiters en ponyruiters in manege de Molenheide te Schijndel. Door omstandigheden werd de vaste datum steeds verzet en is het uiteindelijk een indoorwedstrijd geworden.

Op vrijdag begonnen ze om 10.00 uur met de klasse M. Marwin van den Nieuwenhuijzen en het paard Key Apart reden twee fases foutloos en de tijd van de tweede fase was goed voor een tweede prijs. Aniek Diks was de snelste in deze rubriek met James SB. Later op de dag werd de klasse B verreden. Larissa Laenen reed met het paard Archer twee keurige rondjes, Allebei foutloos en 80,5 stijlpunten. Dit alles was goed voor een eerste prijs. In de laatste rubriek op vrijdag, de klasse L, startte Annette Swinkels haar paard Ibiza. Annette en Ibiza reden twee foutloze rondjes en waren de snelste in de barrage. Dus ook voor Annette een eerste prijs.
Op zaterdag werden weer alle klassen verreden. In de klasse L eindigde Suzan van Gastel met Billy
met een vierde prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen met Kadhir eindigde in deze klasse met een zesde plaats. Judith van den Nieuwenhuijzen startte het paard Jaminka B in de klasse Z. Judith en Jaminka B reden twee foutloze rondes. De tijd van de tweede fase was 31.36 seconde. Ook in deze rubriek kwam Aniek Diks met James SB aan de start. Aniek en James B wonnen ook deze rubriek en Judith werd net als Marwin tweede. Op zondag waren de pony`s aan de beurt. In de klasse DE/BB startten Julia Jansen haar pony Ronaldo. De 75,5 stijlpunten en een foutloze ronde waren goed voor de eerste prijs. Fem Scheepens startte haar pony Orchid`s Master ook in deze klasse. Een foutloze ronde en 72,5 stijlpunten waren goed voor een derde prijs. Sanne Nooijen startte haar pony in de klasse AB/B. Een foutloze barrage en 75 stijlpunten waren goed voor een tweede prijs. `s Middags was er nog Bixie voor de jongste ruitertjes en amazones. Maud en Giel Kluijtmans deden mee aan deze rubriek. Lieve Coster reed met haar pony de Bixie-A proef. Daarna was er nog oefenspringen. Onder toeziend oog was instructrices Mandy en Larissa konden de kinderen een springparcours rijden. Vlinder, Merel en Rian namen hieraan deel en ontvingen nuttige tips.