Het ensemble dat komt optreden.
Het ensemble dat komt optreden. Foto:

Het Roois Kultuur Kontakt staat in de startblokken

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Deze week wordt de brochure van het Roois Kultuur Kontakt verspreid met daarin het aanbod voor het seizoen 2021-2022. Er staan er maar liefst zeventien culturele activiteiten geprogrammeerd op gebied van beeldende kunst, literatuur en muziek.

Sommige onderdelen stonden ook voor het afgelopen seizoen op het programma, maar door corona kon helaas lang niet alles doorgaan. Daarom is het fijn dat verschillende kunstenaars, musici en schrijvers die het RKK toen een podium wilde bieden alsnog de gelegenheid aangrijpen om Sint-Oedenrode aan te doen. Dat geldt voor verschillende exposanten en bijvoorbeeld ook voor het duo Beth & Flo. Hun landelijke bekendheid neemt in een rap tempo toe, onder andere door hun deelname aan het grachtenfestival. “We zijn er trots op dat we hen opnieuw hebben weten te strikken,” zo laat de werkgroep muziek weten. Gelukkig past een optreden bij het RKK ook weer in de agenda van schrijver Stefan Enter: hij is op 1 oktober aanstaande de eerste schrijver in de literaire reeks.

Het Roois Kultuur Kontakt is bijzonder blij dat het literaire concert met Toon Tellegen opnieuw vastgelegd kon worden. Hopelijk laten de persoonlijke omstandigheden van deze inmiddels bijna 80-jarige schrijver het toe om naar Sint-Oedenrode te komen. Verder brengt de situatie rond corona ook nog enige onzekerheid met zich mee. Uit het programma is af te lezen dat het Roois Kultuur Kontakt desondanks de toekomst met optimisme tegemoet gaat en snel kan schakelen als coronamaatregelen dat nodig maken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het gehele overzicht en hebt u de brochure van het Roois Kultuur Kontakt niet ontvangen? U kunt deze brochure gratis afhalen bij onder andere DeMooiRooiKrant en Cultureel Centrum Mariëndael. U kunt het volledige programma ook vinden op de website: www.rooiskultuurkontakt.nl