Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Hans Nieuwkamp Koninklijk onderscheiden

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Tijdens de lintjesregen in Meierijstad kreeg Hans Nieuwkamp te horen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op Koningsdag was het dan zover dat burgemeester Kees van Rooij de bijbehoren versierselen kwam overhandigen aan Hans. Bekijk hieronder de foto’s

Lijst van verdiensten Hans Nieuwkamp

- 1984 – 1994: bestuurslid en vrijwilliger bij Wijkvereniging De Armenhoef in Sint-Oedenrode 

- 1984 – heden: secretaris en vrijwilliger bij de Stichting Meierijstad Helpt (voorheen Stichting Sint-Oedenrode helpt Polen). Decorandus is mede-initiatiefnemer tot oprichting van deze Stichting die zich sinds 2014 focust op hulptransporten aan Oekraïne (voorheen Polen). Naast zijn bestuursfunctie is meneer Nieuwkamp volop in de weer met het zoeken van sponsors, het ophalen en sorteren van goederen, het regelen van vervoer voor de hulptransporten, het in orde maken van de benodigde grensdocumenten et cetera. Voorts is decorandus ook chauffeur bij de hulptransporten. Al 86 transporten heeft hij uitgevoerd. 

- 1995 – 2007: vrijwilliger bij de Nederlandse Kamper Club (NKC). Decorandus was bestuurslid van het recreatieteam regio Zuid en regioteamlid ten behoeve van de organisatie van evenementen. Daarnaast zette hij zich in voor de PR en de overnachtingsplaatsen. 

- 2002: vrijwilliger bij de Stichting Habitat for Humanity. Decorandus bouwt namens deze Stichting in Guatemala een woning voor een gezin.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding