Thijs de Langen
Thijs de Langen Foto: Igor Roelofsen

“We willen ondernemers duurzaam helpen groeien”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Iedere maand gaan we de boer op om Rooise ondernemers te interviewen van verschillende branches die lid zijn van de Business-to-Business vereniging. We vragen naar de huidige werkzaamheden, wat hen verder bezighoudt en uiteraard wordt ook het onderwerp corona besproken. In deze ronde spreken weThijs de Langen van Rabobank.

Wat merken jullie van de coronacrisis?
“We merken dat sommige van onze klanten hard getroffen worden door Corona. Met name specifieke sectoren zoals horeca, retail en leisure hebben veel last van de lockdown. Het is verschrikkelijk om te zien dat sommige bedrijven door de maatregelen stevig in de problemen komen. We zien daarnaast ook hele mooie creatieve oplossingen ontstaan bij ondernemers. De meeste ondernemers zijn optimisten en denken in oplossingen.”

Wat en hoe adviseren jullie ondernemers in deze tijd?
“We proberen onze relaties zo veel als mogelijk bij te staan. Relaties in de hard getroffen sectoren benaderen we actief om te vragen waar we ze mee kunnen helpen. In sommige gevallen is een luisterend oor voldoende en waardeert men dat we contact opnemen. Relaties die in de liquiditeitsproblemen komen en waarbij de overheidsmaatregelen onvoldoende soelaas bieden helpen we met diverse oplossingen. Je kunt dan denken aan de zogenaamde BMKB-C of KKC-regeling.”

Wat zijn op dit moment jullie belangrijkste speerpunten?
“Als Rabobank willen we ondernemers duurzaam helpen groeien, wat betekent dat we de ambitie hebben om onze klanten te ondersteunen in hun verduurzaming. Dit doen we door kennis, netwerken en financiële oplossingen te bieden om zo in gezamenlijkheid duurzame en circulaire ambities te realiseren. People, Planet maar vooral ook Profit (toekomstbestendig businessmodel) zijn daarbij de drie leidende aandachtsgebieden. Onze rol daarin is het aanjagen, faciliteren, verbinden of helpen. Dat is een van de unieke kenmerken van Rabobank; door onze coöperatieve structuur zijn we meer dan een bank. We hebben een enorm netwerk waardoor we weten wat er speelt en dat maakt het gemakkelijker om partijen aan elkaar te verbinden.”