De sensor ziet er zo uit.
De sensor ziet er zo uit.

Samen meten Meierijstad kan vraag amper bijbenen

Duurzaamheid Duurzaamheid

Meierijstad – Het project Samen Meten Meierijstad, waarbij maar liefst 78 vrijwilligers zich na een oproep van politieke fractie Hart hebben aangemeld om bij hun eigen huis fijnstofmetingen te doen, kan de vraag naar sensoren amper bijbenen. Onlangs hebben zich zelfs een aantal vrijwillige testers aangemeld uit de regio Eindhoven. Die moesten helaas worden teleurgesteld omdat het project alleen bedoeld is voor deelnemers uit Meierijstad.

70 Testers
De kop “Ons project vordert gestaag” op de laatste nieuwsbrief aan de deelnemers mag gerust bescheiden worden genoemd. Aan de voorkant gaat het gewoon als een speer, alleen de toelevering en montage houden de vraag niet bij. Na de selectie van het type sensor zijn er inmiddels 70 exemplaren besteld, een aantal dat de leverancier niet op de plank heeft liggen. De deelnemers is gevraagd om begrip dat de levering daardoor iets langer kan duren. Maar dan is de klus nog niet geklaard.

Bouwers gevraagd
Het samenstellen van zo’n sensor uit 20 verschillende onderdelen is namelijk een secuur werkje dat niet iedereen zal kunnen. De projectgroepsleiding is daarom ook op zoek naar handige jongens (m/v) die op deze maner een steentje kunnen bijdragen. Zij kunnen zich aanmelden bij secretariaat@samemnetenmeierijstad.nl