Afbeelding

PSV - RKC; gaat RKC het redden met Oukili?

Ingezonden Ingezonden

Dit weekend, zaterdag 23 januari, is het tijd voor een Brabants onderonsje. PSV gaat het opnemen tegen RKC in een leeg Philips Stadion. Dit zal het thuisvoordeel van PSV niet ten goede komen, maar misschien hebben ze geen voordeel nodig om de winst te pakken.

De teams hebben al vaak tegenover elkaar gestaan en als je kijkt naar de in het verleden gespeelde wedstrijden, maakt de Eindhovense club zeker de grootste kans om te winnen. PSV heeft namelijk meer dan 68% van alle wedstrijden tegen RKC gewonnen. Ook de bookmakers zetten volop in op de Rood-Witten met odds van 1.16 (PSV) tegen 17 (RKC) en lijken niet te twijfelen over de winst van PSV. 

Maar is de winst echt een zekerheid voor PSV, wanneer ze het moeten opnemen tegen de Geelblauwen? In de laatste wedstrijden van PSV is het basisteam gewijzigd en zijn er 4 nieuwe spelers in de basis opgesteld. Dit heeft ze geen windeieren gelegd en ze hebben zelfs de kwartfinale bereikt van de TOTO KNVB beker, na de winst op FC Volendam

Maar RKC zal zich niet zo makkelijk gewonnen geven en is altijd bezig om zich te blijven ontwikkelen. De club heeft als missie om talentvolle spelers aan te trekken voor een succesvolle toekomst. Een van deze talentvolle spelers is Yassin Oukili. Deze 20-jarige middenvelder heeft net een contract getekend voor 2.5 jaar en is per direct overgestapt van Vitesse naar RKC. Hiermee haalt RKC een middenvelder binnen die op verschillende middenveld posities ingezet kan worden.

Er moet nog worden afgewacht of Oukili zaterdag zijn debuut maakt tegen de Rood-Witten en de kans voor RKC om te winnen groter maakt. Toch is het zeker dat de Geelblauwen er alles aan zullen doen om tegen de statistieken te strijden en deze keer wel met de winst naar huis te gaan.