Het nieuwe jeugdteam.
Het nieuwe jeugdteam.

Jeugdteam RBC in regionale competitie

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Voor het eerst sinds jaren heeft de Rooise badmintonclub (RBC) weer een jeugdteam dat deelneemt aan de regionale competitie. Het team bestaat uit vier meiden en een jongen. Dit zijn Fleur van de Sande, Anouk van Iersel, Rune Wagenaars, Isabel Braams en Luc Kluijtmans.

Een paar zondagen geleden was de eerste wedstrijddag waarbij ze het direct opnamen tegen twee verschillende teams. Tegen de eerste tegenstander, een jeugdteam uit Helmond, werd over acht wedstrijden helaas nipt met 5-3 verloren. Alle wedstrijden waren een close call, maar helaas viel de uitslag bij enkele wedstrijden net de verkeerde kant op.

De tweede tegenstander, de favoriet uit Gemert, was wel enkele maatjes te groot, wat zorgde voor een verlies van 7-1. Een speciale vermelding voor Fleur is echter op zijn plaats: aangezien ze een jongen tekort komen dient zij het in haar wedstrijden op te nemen tegen de jongens. In een zinderende wedstrijd wist zij, met een beslissend punt bij een stand van 29-29, de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Als RBC zijn ze trots op het nieuwe jeugdteam en het enthousiasme dat het heeft laten zien! Hopelijk valt tijdens de volgende wedstrijden de uitslag wel de goede kant op.