Afbeelding
Foto:

Teams Attaque stijgen op de ranglijst

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na een moeilijke start van het seizoen hebben de teams van TTV Attaque in de vierde speelronde zich weten te nestelen in de middenmoot. Vooral teams 2 en 3 behaalden goede resultaten.

Attaque 1 wist dat het een moeilijk seizoen in de derde klasse tegemoet zou gaan. Na een zware nederlaag tegen Taverbo uit Boxtel moest het team vrijdagavond aantreden tegen nummer twee PJS 1 uit Vught. Niels Braams, Leon Huijberts en Stefan Kerk wisten van tevoren al dat ze niet van een overwinning uit hoefden te gaan en dat het pakken van een paar punten al essentieel zou kunnen zijn. Leon en Stefan begonnen allebei met een nederlaag, al wisten ze beiden een game van de tegenstander af te snoepen. Niels kwam in zijn eerste partij 2-0 voor, verloor die voorsprong, maar won vervolgens knap de zenuwslopende laatste game, om zichzelf en het team van de nul af te halen. De hoop op een kleine overwinning leefde eventjes op, maar PJS liet vervolgens zien waarom ze hoog op de ranglijst staan. 2-1 werd 6-1 en een stevige nederlaag leek in de maak. De Rooienaren gingen echter niet ten onder zonder gevecht en Leon haalde met een degelijke pot het tweede punt binnen. Stefan leek met lege handen te blijven zitten, maar draaide zijn laatste partij om en bracht de eindstand op 6-3. Met de drie behaalde punten legde het vaandelteam beslag op de vierde plek, al moet het de komende weken voornamelijk naar beneden kijken.
Attaque 2 ging donderdagavond naar Nuland voor het duel met NTTV 2, de nummer vier. Een overwinning was noodzakelijk om het team van wat ademruimte te voorzien. De eerste partij ging echter naar NTTV, Nick van Galen verloor zijn partij met het kleinst mogelijke verschil. Ook de tweede partij werd beslist met het kleinst mogelijke verschil, maar het punt ging dankzij Henry van Casteren naar Attaque. Doordat NTTV met maar twee spelers speelde, was de stand al 4-1 voor de Rooienaren. Ook het tweede paar wedstrijden werd eerlijk verdeeld: Nick pakte eenvoudig zijn eerste overwinning van de avond en Job van Galen wist niet te winnen. Job mocht direct nog een partij spelen en bleef voor het eerst dit seizoen met lege handen achter. Henry wist de avond af te sluiten met een overwinning en bleef voor het eerst dit seizoen ongeslagen. De eindstand was een uitstekende 3-6 overwinning, waardoor de Rooienaren in de stand over de Nulanders springen en een plek buiten de degradatiezone hebben gepakt.
Attaque 3 zat voor hun wedstrijd donderdagavond in hetzelfde schuitje als team 2. Tegenstander Budilia 5 had een punt meer en stond een plekje hoger dan de Rooienaren. Een overwinning was dus noodzakelijk en dat wisten de Rooise mannen. Robert Wielink begon goed, zette Attaque op 0-1 en won zijn eerste partij van het seizoen. Iroy van Driel deed exact hetzelfde en Bram Marinus bracht de stand op 0-3. Daar bleef het echter niet bij: Robert en Bram wonnen ook hun tweede pot en halverwege de avond stond het al 0-5. Een monsterzege leek in de maak, maar Budilia liet niet zomaar over zich heen lopen en knokte terug tot 2-6. Bram bleef daarbij foutloos en heeft nog steeds pas één partij verloren dit seizoen. De afsluiter van de avond was gelijk ook de spannendste partij: Iroy kwam dicht bij een 2-1 voorsprong, wist vervolgens nipt de vierde game om 2-2 te maken, maar ging in game 5 met 13-11 ten onder. De eindstand werd daardoor 3-6, een belangrijke overwinning voor de Rooienaren, die met de zes punten de derde plek hebben overgenomen.