Archieffoto van de Klompenbeurs van vorig jaar.
Archieffoto van de Klompenbeurs van vorig jaar. Foto: Jos van Nunen

Klompenbeurs na 93 jaar geannuleerd

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Dit jaar zou de 93e Klompencontactdag worden gehouden in Sint-Oedenrode. In de volksmond ook wel de Klompenbeurs genoemd. Dinsdag heeft het bestuur besloten om de bijeenkomst niet door te laten gaan. De prijswinnaars worden op een later tijdstip gehuldigd.

“Door de maatregelen rondom corona kan het gewoon niet doorgaan. Je mag tenslotte maar met vier mensen afspreken”, merkt Marie Louise Holl terecht op. Zij is betrokken bij de organisatie. Voor de Klompenbeurs komen ieder jaar klompenmakers uit het hele land samen, maar dat is uiteraard niet wenselijk. “Het is jammer, want het evenement gaat al meer dan 90 jaar door, op twee jaar in de oorlog na”, weet de klompenmaakster uit Sint-Oedenrode.
Na de klompenkeuring van afgelopen vrijdag is de winnaar al bekend, maar wie dat is houdt het bestuur nog even voor zich. De zilveren klomp wordt op dit moment gegraveerd door Piet Spanjers en ook de effer staat gepoetst klaar om overhandigd te worden. Dat zal volgende week gaan gebeuren. ‘Misschien dat de voorzitter de prijzen zelf gaat afgeven”, knipoogt Marie Louise.