De column in de Volkskrant.
De column in de Volkskrant.

MooiRooi plotseling in De Volkskrant

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Het komt niet vaak voor dat je bezoek krijgt van een columnist van De Volkskrant. DeMooiRooiKrant overkwam het afgelopen woensdag. Margriet Oostveen schoof aan in het Mediahuis en dronk een kopje koffie met eigenaren Bas en Jeroen. Zo’n twee uur lang proefde ze de sfeer en schreef ze een boekje vol, want aan gespreksstof ontbreekt het niet snel bij deze twee heren. Vrijdagmorgen verscheen haar column met de titel: ‘De nieuwe lokale krant zou nog wel eens groot kunnen worden.’ MooiRooi plotseling in De Volkskrant, een hele eer.

Bas en Jeroen namen Margriet mee in de wondere wereld van de lokale journalistiek. De bekende columniste liet zich ontglippen er een voorliefde voor te hebben. Opgegroeid in Son en Breugel (ze wipte daarom ook nog even binnen bij MooiSonenBreugel) weet ze wat de charme van een dorp kan zijn. “Misschien kom ik nog wel eens een week meelopen voor een langer verhaal”, legde ze alvast op tafel. Natuurlijk kreeg ze direct een volgende uitnodiging, dus wie weet wat er nog eens gaat volgen.

Dat kan best pas over een paar jaar zijn, want ook dit interview liet even op zich wachten na het eerste contact. MooiRooi eindredacteur Jeroen mailde Margriet over een column van haar, zo’n drie jaar geleden. Direct kreeg hij reactie en een voorstel om kennis te maken. Uiteindelijk ging dat niet door, maar twee weken geleden legde de journaliste nogmaals contact. Tot groot plezier van Jeroen en Bas, want ze vertellen graag over de kracht van de lokale journalistiek. Margriet wist dat uiteindelijk op waarde te schatten en schreef een rake column over het Mooi-concept. “Ze schrijft precies zoals jullie zijn”, kreeg MooiRooi een reactie via de app. De Volkskrant gaat in Sint-Oedenrode nu van hand tot hand, maar deze uitgave zal vast en zeker ook in een lijstje belanden.

Afbeelding