Lizzy tijdens een baby zwemles.
Lizzy tijdens een baby zwemles.

Zwemschool Lizzy biedt uitkomst

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Over enkele maanden gaat zwembad de Neul voor lange tijd dicht. De schatting is twee jaar. Waar kunnen kinderen in die periode hun zwemdiploma halen? Waar kunnen Rooise baby’s en peuters terecht om heerlijk te spetteren? Zwemschool Lizzy bij Eindhoven Airport biedt een ideale oplossing, dichtbij huis. Voor deze doelgroepen, maar ook voor kinderen met een beperking. De Rooise eigenaresse Lizzy van Acht nodigt iedereen uit voor een kennismakingsles. “Je zult zien hoe makkelijk en snel bereikbaar we zijn”, glimlacht ze op kenmerkende wijze.

Door: Jeroen van de Sande

Ik heb al eens vaker met Lizzy aan de koffie gezeten. Zij en haar man Peter zijn ondernemende types en dan kom je DeMooiRooiKrant hoe dan ook tegen. Gehuld in een T-shirt met een kersvers logo van Zwemschool Lizzy start de Rooise dit gesprek. Lizzy is al dertig jaar werkzaam in de zwemwereld. Als instructrice geeft ze al die jaren les, maar ze is de laatste vijftien jaar ook manager geweest van een grote zwemschool. Begin dit jaar kreeg ze de kans om in de zwembaden van zorgorganisatie Severinus in Veldhoven een eigen zwemschool te starten. “Direct kreeg ik het vertrouwen van veel mensen die me al jaren kennen. We hebben nu 260 leerlingen onder onze hoede en er is nog plek”, laat Lizzy zien dat haar professionaliteit wordt gewaardeerd. Omdat ze weet dat het Rooise zwembad dicht gaat, wil ze graag een goede oplossing bieden voor de mensen in Sint-Oedenrode. “Het is slechts twintig minuten rijden naar onze zwemschool. We liggen heel dichtbij Eindhoven Airport en de faciliteiten zijn echt heel goed.”

Persoonlijk en vertrouwd
Zwemschool Lizzy biedt zwemlessen van 0 t/m 8 jaar. Van baby/peuterzwemmen tot aan de bekende cyclussen om het A, B en C diploma binnen te halen. Lizzy: “We zijn getoetst en hebben ons certificaat om de officiële diplomazwemlessen aan te bieden. Dat heet de NRZ NPZ certificering. Op www.allesoverzwemmen.nl kunnen ouders daar meer over lezen. Wanneer een kind bij ons als baby binnenkomt, hebben ze tot hun achtste te maken met dezelfde instructeurs. Dat maakt het persoonlijk en vertrouwd. Ik, mijn man Peter, dochter Liesbeth en medewerkster Fanny zijn allen gediplomeerd en verzorgen de lessen.” De lessen worden telkens in groepen van 2 x 8 kinderen gehouden. Op deze manier krijgen alle kinderen extra aandacht en dat werkt prestatie bevorderend.

Ook kinderen met beperking leren zichzelf redden

Ook kinderen met een beperking kunnen bij Zwemschool Lizzy terecht. “Daarin ben ik gespecialiseerd”, tipt de ervaren zwemschooleigenaar. “Of kinderen nu ADHD hebben of in een rolstoel zitten. Ik kan overal mee overweg en allemaal leren ze zich redden. Ook hebben we een speciaal programma voor kinderen met autisme. Ik verdiep me extra in deze doelgroep.” Het zwembad is voor al deze doelgroepen goed toegankelijk en met een verstelbare bodem is van alles mogelijk. Op maandagavond is het de buurt aan ouderen om het lekkere warme water te betreden. Twee therapeutische groepen krijgen dan gym in het water. “De oudste is 93 en ze vindt het heerlijk”, heeft Lizzy nu al zin in maandag.

Zonder zichzelf op de borst te kloppen geeft Lizzy aan dat haar naam een begrip is in Veldhoven. Op het schoolplein wordt gevraagd ‘waar zwem jij?’ Dan is meestal het antwoord ‘bij Lizzy’. De naam van de nieuwe zwemschool was dan ook zo bepaald. Wie weet gonst de naam ook snel op de Rooise schoolpleinen rond. Daar hoopt Lizzy uiteraard op. “Kom eens een keertje zwemmen, dan weet je waar we voor staan!” nodigt de Rooise uit. www.zwemschoollizzy.nl 06-83531086 

Afbeelding