Blije gezichten bij woongroep Kamillie.
Blije gezichten bij woongroep Kamillie.

De Beckart verrast met gratis maaltijden

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode - Yegish Yegoian – roepnaam Yego – is nog niet zo heel lang uitbater van De Beckart in Nijnsel. Door de coronacrisis moet ook hij de deuren noodgedwongen gesloten houden. Als kersverse ondernemer baalt hij daar ontzettend van, maar bij de pakken neerzitten doet hij niet. Hij zette daarom een prachtige actie op voor de medemens.

Yego dook de keuken in en seinde Hospice Dommelrode en wooninitiatief Kamillie in dat hij voor hen gratis maaltijden wilde maken. Hij kwam op dat idee, omdat hij iets wilde doen voor kwetsbaren die nu geen bezoek mogen ontvangen van hun naasten. Niet alleen voor hen maakte hij een gratis maaltijd. Hij deed ook zijn best voor de begeleiders en vrijwilligers die bij de instanties betrokken zijn. Ze wachtten De Beckart dan ook op met blije gezichten en enorme dankbaarheid.

Ondertussen werkt Yego hard door aan zijn eigen zaak, zodat hij er klaar voor is als later de deuren weer open mogen. Hij is een bestaande ruimte aan het renoveren voor het kunnen aanbieden van wat kleinere partijen en bijeenkomsten. Het zal straks de moeite waard zijn om er feest te geven.

Afbeelding